Perchezitii in gospodaria unui barbat dintr-o suburbie a capitalei, fiind banuit de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Publicat:24.01.2017, 07:53

Potrivit politiei, barbatul a nimerit in vizorul politistilor, dupa ce in luna decembrie a anului trecut a fost cercetat pe un camp de vanatoare, fiindu-i ridicata o arma cu teava ghintuita, calibrul 7.62 mm, pastrata legal, precum si 10 cartuse cu glont.

Este de mentionat ca barbatul a fost surprins de politisti noapte, care s-ar fi aflat la vanatoare ilegala, in pofida faptului ca este interzis si utilizarea armelor cu teava ghintuita. Astfel, conform raportului de constatare tehnic, cele zece cartuse ridicate anterior se refera la categoria munitiilor letale si sase din ele s-au dovedit a fi cartuse militare din metal dur (aliaj din otel), produse industrial.

Conform legislatiei in vigoare, privind regimul armelor si munitiilor cu destinatie civila, se interzice procurarea, detinerea, portul, folosirea, importul, exportul si comercializarea de catre persoane fizice si juridice, cu exceptia organelor cu competente în domeniul apararii nationale, securitatii statului si ordinii publice a cartuselor cu glont cu miez din materie dura.

Totodata polititsii au depistat o teava de arma de vanatoare pastrata ilegal.


Barbatul este cercetat penal in stare de libertate si risca o pedeapsa cu amenda in marime de la 6 000 lei la 12 000 lei, munca neremunerata în folosul comunitatii de la 180 la 240 de ore sau inchisoare de pana la 3 ani.