Google+

Procurorii anticoruptie au descins in mai multe primarii din tara, inclusiv la primaria capitalei, dar si la Ministerul Mediului: 9 persoane, printre care doi primari, retinuti

Ofiterii si procurorii anticoruptie au descins in aceasta dimineata in mai multe primarii din tara, dar si la primaria capitalei. Perchezitiile au loc in cadrul unui dosar pornit pentru trucarea unor licitatii.

 

UPDATE 18:10  Procurorii anticoruptie au descins astazi in 20 de primarii din tara, inclusiv la primaria capitalei, dar si la Ministerul Mediului. 9 persoane, printre care doi primari din satele Ghelauza si Galesti, raionul Straseni au fost retinuti.


Potrivit CNA, printre cei retinuti este si un consilier raional, un sef de la Fondul Ecologic, dar si reprezentanti ai unor companii. Perchezitiile au loc in cadrul unui dosar pornit pentru trucarea unor licitatii de milioane de lei, bani proveniti de la Fondul Ecologic pentru sustinerea unor proiecte locale pentru efectuarea unor lucrari de canalizare si apeduct. Oamenii spun ca dupa ce erau identificate localitatile, beneficiarul mergea la responsabilii din teritoriu si le propunea 5 la suta din valoarea contractului care urma sa fie semnat. Ulterior membrii grupului din primarii aranjau licitatia descalificand alti aplicanti. 

UPDATE 15:25 Pana la aceasta ora, cei de la CNA spun ca au fost retinute 4 persoane. Este vorba despre primarita de la Ghelauza, liberala Nicoleta Malai si trei reprezentanti ai unor companii. Perchezitiile continua, iar potrivit CNA, dosarul este deschis pentru trucarea unor licitatii de milioane, bani proveniti din Fondul Ecologic de Stat.

 

UPDATE 11:20 Potrivit ofiterului de presa al CNA, procurorii anticoruptie si ofiterii CNA efectueaza perchezitii in mai multe primarii din tara, la primaria capitalei, dar si la sediul fostului Minister al Mediului. 

Totodata, perchezitii au loc si la cateva companii, beneficiare ale licitatiilor aranjate.

 

Potrivit sefului Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, oamenii legii efectueaza perchezitii in mai multe primarii din tara. Morari a refuzat sa ne ofere mai multe detalii. 

 

REVENIM CU DETALII.

 

*Poza simbol


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn