Mai multe perchezitii s-au desfasurat azi dimineata, in Bucuresti, intr-un dosar privind fals in declaratii in legatura cu obtinerea de carti de identitate romanesti, in schimbul unor sume cuprinse intre 150 si 200 de euro.

Publicat:15.11.2018, 07:53Conform politistilor romani, 15.000 de persoane, cele mai multe din Republica Moldova, figureaza cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3.

”La aceasta ora, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Ordine Publica si Politia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti pun în aplicare 6 mandate de perchezitie domiciliara în Bucuresti si pun în executare 9 mandate de aducere într-un dosar privind infractiunile de constituire de grup infractional organizat si fals în declaratii”, informeaza Politia Capitalei romane.

Din datele si probele administrate în cauza a rezultat ca doua grupuri infractionale organizate îsi ofereau serviciile, contra cost, unor cetateni straini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obtinerea cartii de identitate românesti, declarând în fals ca acestia vor locui la adresele lor, sumele solicitate fiind între 150 si 200 de euro.

Pâna la acest moment au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figureaza ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3.

Audierile în acest caz se vor desfasura la sediul Serviciul Ordine Publica, dar si la Sectiile 11, 12 si 23 Politie.