Google+

Perchezitii PCCOCS la mai multe companii de constructii din capitala. Trei persoane au fost retinute: au prijudiciat bugetul statului cu circa 8 milioane de lei

Trei persoane, factori de decizie a unor companii de cosntructii din capitala, au fost retinute de procurori PCCOCS fiind banuite de evaziune fiscala in proportii deosebit de mari.

 

UPDATE 12:28 Trei persoane care se alfa in fruntea companiei au fost retinute. Acestia sunt banuti ca le ofereau angajatilor salarii in plic.

 

Potrivit procurorilor, in aceste momente au loc perchezitii la mai multe companii de constructii din capitala. 

 

Perchezitiile au loc intr-un dosar pornit pentru evaziune fiscala. Administratorii companiilor sunt banuiti ca au prejudiciat bugetul public cu peste 8 milioane de lei.

 

 Comunicatul emis de PCCOCS:


Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii au documentat factorii de decizie a unor întreprinderi de construcţii din capitală, suspectaţi de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mare. 

În urma operaţiunii comune au fost reţinute trei persoane cu vârsta cuprinsă între 31- 40 de ani, fiind bănuite de faptul că din anul 2015 până în prezent au cauzat bugetului public naţional un prejudiciu de circa 8 milioane de lei. Totodată,  procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în colaborare cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii au stabilit că factorii de decizie ai întreprinderii au inclus date denaturate cu privire la venituri şi cheltuieli în declaraţiile cu privire la impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător pentru perioada anilor 2016 – 2017, declaraţiile cu privire la TVA pentru perioada 2016 până în prezent, alte dări de seamă privind achitarea impozitelor din salariu angajaţilor întreprinderilor. De asemenea, suspecţii ofereau angajaţilor şi salariu în “plic”, eschivându-se astfel de la plata impozitelor.

La 14 mai curent, au fost efectuate mai mult percheziţii la domiciliile şi oficiile a figuraţilor, fiind depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă cu privire la salariu angajaţilor, bani primiţi de la cumpărătorii apartamentelor şi cheltuielele de facto pentru construcţie. Menţionăm că în urma documentării acestor întreprinderi, activitatea agenţilor economici nu a fost periclitată.


 

 

Stirea se actualizeaza.

 

Foto: simbol


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn