Google+

Plahotniuc isi asuma laurii pentru esecul referendumului si spune ca l-ar ajuta si pe Chirtoaca la Primarie, daca i-ar cere sustinerea. Ce spune liderul PD despre o confruntare cu Maia Sandu si relatia cu Dodon - Ziarul National

Intr-un interviu pentru Ziarul National, Vlad Plahotniuc afirma ca referendumul de ieri nu a fost o victorie a cuiva, ci mai degraba o infrangere a partidelor de stanga. Liderul PD a mai vorbit despre acuzatiile Maiei Sandu precum ca el ar uzurpa puterea in stat, despre o eventuala confruntare cu liderul PAS, dar si despre relatia cu Igor Dodon.

 

Pentru Ziarul National, Vlad Plahotniuc a declarat ca partidele de stanga au suferit o infrangere usturatoare la referendumul de ieri. Democratul isi asuma si laurii pentru faptul ca plebiscitul a esuat. 

 

"Eu cred că cetăţenii au dat ieri un răspuns foarte clar socialiştilor, iar boicotul anunţat de partidele de dreapta, inclusiv de PDM, a avut un impact decisiv asupra rezultatului final. Fără să fi planificat asta în mod special, dreapta a arătat că poate învinge stânga, dacă are un interes comun. Însă, PDM, prin intermediul guvernării centrale, ar putea să ajute Primăria, indiferent cine o conduce, că avem interimat sau nu, câtă vreme cei din Primărie vor veni cu proiecte concrete care să aducă rezultate pentru cetăţeni." spune Plahotniuc

 

Liderul democrat sustine ca l-ar ajuta si pe Dorin Chirtoca daca ar reveni la Primarie si spune ca liberalul nu a fost ajutat pana acum pentru ca nu ar fi cerut sustinere. 

 

"Am spus că, indiferent cine e primar, dacă vine cu un plan concret de rezolvare a problemelor, vom ajuta. Am făcut-o atunci când ni s-a cerut sprijin, uneori şi fără să ni se ceară, când au fost situaţii de criză." afirma Vlad Plahotniuc.

 

In ceea ce priveste denuntul depus de Maia Sandu pe numele sau pentru uzurparea puterii in stat, Plahotniuc spune ca : "unii politicieni iarăşi confundă preocuparea noastră pentru problemele ţării cu poveşti despre uzurpare. E o gravă eroare în gândirea acestor politicieni."

 

Si totusi, democratul nu pare dispus sa iasa la o confruntare televizata cu Maia Sandu. 

 

"Oamenii asta aşteaptă de la partidul aflat la guvernare, să-i asculte şi să le rezolve problemele, să se implice în acest lucru, nu să stea pe la televiziuni şi să se lupte cu oponenţii politici prin declaraţii necontenite şi promisiuni."

 

Plahotniuc mai spune ca nu exista niciun parteneriat ascuns cu Igor Dodon, lucru de care analistii si politicieni din opozitie au vorbit in repetate randuri. 

 

"Mulţi îşi doresc un război între PDM şi PSRM, în mod special între Plahotniuc şi Dodon. De ce îşi doresc acest război cei din opoziţia de dreapta? Pentru că ei vor instabilitate în ţară. Pentru asta ei insinuează că ar exista o relaţie PDM-PSRM, ca să ne provoace la reacţii de negare, la unele gesturi nechibzuite, dovedind că nu suntem aliaţi, ci oponenţi reali. Dar nu vom declanşa războaie politice cu niciun partid sau lider politic, indiferent dacă vorbim de opoziţia de dreapta sau de stânga, deoarece orice conflict de amploare ar putea să afecteze stabilitatea în ţară." sustine liderul PD.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL NATIONAL


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn