Recuzat ieri de patru ori de aparatorii lui Veaceslav Platon, magistratul Ghenadie Pavliuc a respins astazi plangerea depusa de omul de afaceri impotriva procurorilor. Sedinta a continuat astazi. Platon sustine ca are probe impotriva lui Vlad Plahotniuc, iar procurorul care se ocupa de dosarul sau nu ar avea nici o dovada care sa-l incrimineze, cu exceptia depozitiilor lui Ilan Sor, care ar fi false.

Publicat:13.09.2016, 11:52

„-Aveti dovezi împotriva lui Vlad Plahotniuc? -Da, am. -Care sunt? -Diferite, inclusiv în forma scrisa. -Când le veti face publice? -În curând, deoarece ei se grabesc, iar în octombrie, ei intentioneaza sa transmita dosarul în judecata."

In mijlocul mascatilor, Platon a mai reusit sa  strige ca stie deja si ce decizie vor lua judecatorii in privinta sa, chiar daca tot el sustine ca procurorii nu ar avea probe.

“-La ce sentinta va asteptati? -La una de condamnare, la sigur. Totul se va desfasura cu faradelegi, iar nici un demers nu va fi acceptat. -Ce dovezi au procurorii împotriva dumneavoastra? -Dovezi false. Procesele verbale ale audierilor lui Sor."

Demersul prin care avocatii lui Platon s-au plans pe procurorul de caz a fost respins de judecator.

Andrei Baiesu spune ca demersul apararii este unul nefondat.

Procurorul nu exclude ca intr-adevar dosarul ar putea fi trimis in curand in judecata.

In cadrul sedintei de astazi, Platon a explicat si motivul pentru nu a vorbit pana acum despre ilegalitatile pe care el spune ca le cunoaste.

“-De ce ati tacut în timp ce erati în libertate? -Pentru ca atunci nu era treaba mea. -În ce relatii sunteti cu domnul Sagaidac si Mihail Goffman? -Nu am nici o relatie cu ei.”

Extradat in Moldova la sfarsit de august, Platon este coleg de penitenciar cu Vlad Filat. Omul de afaceri se declara nevinovat si spune ca dosarul sau este un joc politic in spatele caruia ar sta Vlad Plahotniuc. Democratul nu a comentat pana acum acuzatiile.