Politia Republicii Moldova sustine ca protestatarii adunati in fata Curtii Supreme de Justitie au blocat circulatia transportului pe mai multe strazi din centrul capitalei.

Publicat:25.06.2018, 14:28

Comunicatul emis de politie:

"UPDATE: Circulatia transportului electric urban pe bulevardul Grigore Vieru a fost reluata.

În aceste momente, în legatura cu actiunea de protest din fata Curtii Supreme de justitie, circulatia transportului electric urban este sistata pe bulevardul Grigore Vieru, în ambele directii.

Totodata, pe strada Petru Rares, în perimetrul strazilor Albisoara si Constantin Tanase, este sistata circulatia pentru tot transportul rutier, cu redirectionarea pe strazile adiacente. Mentionam, manifestantii au blocat circulatia contrar prevederilor legale.

 Inspectoratul General al Politiei cheama cetatenii la calm, iar soferii sunt rugati sa evite circulatia pe perimetrul acestor strazi.

De asemenea, Politia îndeamna toti participantii la actiunea de protest sa îsi exercite dreptul la libera exprimare pe cale pasnica si sa execute cerintele legale ale politistilor, iar în caz de urgenta, sa informeze cel mai apropiat politist sau sectie de politie, ori sa apeleze numarul 112 ori de câte ori sesizeaza situatii tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot tulbura ordinea publica."