Google+

Precizarile primariei despre programul scolilor si gradinitelor din capitala pentru maine - FOTO

Primaria Chisinau a postat un comunicat unde face precizari despre programul scolilor si gradinitelor din capitala.

 

Comunicatul emis: 

Şcolile şi grădiniţele din municipiul Chişinău vor fi închise vineri din cauza ninsorilor abundente şi a poleiului  

 

Primăria Chişinău informează că vineri, 25 ianuarie 2019, toate instituţiile de învăţământ din municipiul Chişinău vor închise. Măsura este luată în scopul asigurării securităţii protecţiei vieţii şi sănătăţi copiilor, urmare a căderii precipitaţiilor şi formării poleiului pe drumurile din ţară.
 

Potrivit unui ordin emis astăzi, joi, 24 ianuarie a.c. de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, conducătorii instituţiilor de învăţământ vor informa elevii, cadrele didactice şi părinţii despre decizia luată de autorităţi, iar recuperarea orelor se va organizată pentru altă zi.
 

În contextul avertizării de schimbare a vremii, Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat mobilizarea serviciilor municipale pentru intervenţia la deszăpezire.
 

Astfel, Regia „Exdrupo” va acţiona de la ora 23:00, cu 43 de autospeciale pe arterele capitalei, iar Regia locativ – comunală va interveni de la ora 02:00, cu 35 de utilaje pentru deszăpezirea trotuarelor şi a curţilor de blocuri.
 

Autorităţile municipale îndeamnă cetăţenii să dea dovadă de prudenţă la traversarea străzilor, în condiţii meteo nefavorabile, iar agenţii economici din Chişinău şi gestionarii de imobile sunt chemaţi să cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează. De asemenea, automobiliştii sunt rugaţi să nu parcheze pe marginea străzilor şi pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului şi a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.
 

În caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul condiţiilor meteo, cetăţenii sunt chemaţi să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn