Google+

Premierul Filip a convocat o sedinta de lucru in legatura cu protestele din strada. Indicatiie acestuia

Pavel Filip a vorbit in aceasta dimineata cu ministrul Afacerilor Interne, cu directorul SIS si cu procurorul general in legatura cu protestele din strada.

 

 

 

Comunicat


"Premierul a convocat in aceasta dimineata o sedinta de lucru la Guvern la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, directorul Serviciului de Informatii si Securitate, Mihai Balan, si procurorul general, Corneliu Gurin.


Conducatorii institutiilor de drept au prezentat ultimele informatii ce tin de protestul de aseara, in fata cladirii Parlamentului, dar si despre manifestatiile preconizate pentru astazi, 21 ianuarie. Ministrul Afacerilor Interne a comunicat ca in total au avut de suferit 27 de politisti, dintre care 11 au fost spitalizati, dar si patru protestatari. De asemenea, mai multi oameni ai legii au fost deposedati de bastoane, casti de protectie, telefoane mobile de serviciu si scuturi.


In raportul sau, Corneliu Gurin a mentionat ca in legatura cu manifestatiile de aseara a fost initiat un dosar penal pentru organizarea dezordinilor in masa, urmând a fi efectuate un sir de actiuni de urmarire penala pentru a stabili toate persoanele care au instigat protestatarii la actiuni violente si posibilitatea tragerii la raspundere a acestora, in conformitate cu prevederile legale.


Prim-ministrul Pavel Filip a cerut ca oamenii legii sa-şi faca datoria in limitele normelor de drept, sa asigure protecţia cetaţenilor şi a bunurilor statului şi sa nu admita escaladarea situaţiei. totodata, s-a convenit asupra crearii unui grup de ancheta mixt care sa investigheze cazurile de violenţa, distrugeri şi furturi din patrimoniul statului."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn