Google+

Premierul incepe lupta cu structurile controlate de PLDM: A cerut suspendarea din functie a sefilor de la Fisc, Vama si Directiei Fraudelor Economice, pe motivul de suspiciuni de coruptie - VIDEO

Premierul incepe lupta cu structurile controlate de PLDM: A cerut suspendarea din functie a sefilor de la Fisc, Vama si Directiei Fraudelor Economice, pe motivul de suspiciuni de coruptie - VIDEO
Embed:

Premierul democrat Pavel Filip incepe lupta cu structurile controlate pana acum de PLDM. Seful executivului a cerut astazi suspendarea din functie a sefilor de la Fisc, Vama si Directiei Fraudelor Economice. Motivul invocat de Filip este ca exista suspiciuni de coruptie in aceste institutii. Premierul a spus ca are informatii ca inspectorii fac presiuni asupra agentilor economici, care, pentru a scapa de amenzi, dau mita in proportii deosebit de mari.


Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: “Avem informatie ca se plateste mita...” 


Pavel Filip sustine ca I s-au plans mai multi agenti economici. Potrivit premierului, din toate procesele verbale initiate de Directia Fraudelor Economice, doar 5 la suta ajung in judecata.


Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU“Asta inseamna ca se inteleg bine...”


Pavel Filip a cerut organelor de drept sa investigheze cazurile. Iar pentru inceput sa fie verificat Ispectoratul Fiscal, Vama si Directia Fraudelor Economice , structuri care anterior au revenit PLDM-ului.


Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU“Sa fie suspendati din functie pe perioada anchete sefii acestor institutii....”


Tudor Balitchi nu ne-a raspuns astazi la telefon pentru a comenta situatia. Seful Fiscului, Ion Prisacaru, a spus ca nu intelege intentia acestor verificari. El afirma ca in ultimul timp inspectorii fiscali nu verifica agentii economici, iar controale sunt doar unde exista suspiciuni de evaziune fiscala. Tot astazi, guvernul a numit 9 ambasadori. Printre acestia se numara si fostul ministru liberal-democrat al agriculturii, Vasile Bumacov, care a devenit ambasador in Japonia.  Pavel Filip si-a prezentat si echipa de consilieri, o parte dintre ei fiind fostii angajati de la ministerul Tehnologiei Informationale. Printre consilieri se regaseste si fostul liberal-democrat, Mihai Godea. In acelasi timp, Tudor Copaci, ex-viceministrul Economiei a fost numit secretar general al Guvernului. El l-a inlocuit in aceasta functie pe liberal-democratul Sergiu Palihovici. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn