Google+

Premierul Pavel Filip si presedintele Parlamentului Andrian Candu trebuie sa-si dea demisia, odata ce candideaza la functia de deputat si sunt implicati in campania electorala. O spun socialistii - VIDEO

Premierul Pavel Filip si presedintele Parlamentului Andrian Candu trebuie sa-si dea demisia, odata ce candideaza la functia de deputat si sunt implicati in campania electorala. O spun socialistii - VIDEO
Embed:

Premierul Pavel Filip si presedintele Parlamentului Andrian Candu trebuie sa-si dea demisia, odata ce candideaza la functia de deputat si sunt implicati in campania electorala. O spun socialistii care sustin ca democratii utilizeaza din plin resursele administrative pentru a se promova si cer ca acestia sa fie exclusi din cursa. Democratii resping acuzatiile.

 

Socialsitii au cerut astazi excluderea din cursa a premierului Pavel Filip si a presedintelui Parlamentului, Andrian Candu si au declarat ca vor depune in curand la CEC o sesizare in acets sens. 

 

Maxim LEBEDINSCHI, REPREZENTANT PSRM LA COMISIA ELECTORALA CENTRALA: “Oare participarea primului ministru nu este o resursa administrativa si un transfer de imagine de la institutia guvernamentala la partid sau participarea speakerului parlamentului impreuna cu ministrul degravat arena Chisinau care se adreseaza cu intrebarea: Domnule ministru, cum merg lucrarire? Asta nu e resursa administrativa.”

 

Sergiu SARBU, DEPUTAT PD: “Sa vada ce face presedintele Igor Dodon si bascanul Irina Vlah care la fiecare intalnire face agitatie electorala. Domnul Filip si Candu conform legii nu trebuie sa degreveze.”

 

Bascanul Gagauziei, Irina Vlah, dar si purtatorul de cuvant al presedintelui nu nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, seful statului a spus ca nu face agitatie electorala pentru niciun partid politic.

 

Asta desi saptamana trecuta Comisia Electorala Centrala l-a avertizat sa nu se implice in campanie. Astazi, Igor Dodon a contestat in instanta avertizarea primita de la CEC ca fiind ilegala si nemotivata. Seful statului a scris despre asta intr-o postare pe Facebook.

 

Potrivit prevederilor legale, premierul si presedintele Parlamentului pot sa-si continue activitatea chiar daca sunt inregistrati in cursa in calitate de concurenti electoral.


     

Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn