Google+

Preotul Maxin Melinti revine la slujbe. Mitropolia a semnat decretul - DOC/VIDEO

Preotul Maxin Melinti revine la slujbe. Mitropolia a semnat decretul - DOC/VIDEO
Embed:

Dupa doua pocainte publice, Maxim Melinti revine la oficializarea slujbelor in biserica. Mitropolia Moldovei a emis un decret in care se precizeaza ca in urma scuzelor aduse saptamana trecuta, preotului i s-a permis sa oficieze slujbe.

 

Contactat de PRO TV, preotul a precizat isi va relua activitatea incepand de azi. Intrebat daca se va mai implica in promovarea egalitatii acesta a spus ca se afla in supunerea totala a Mitropoliei Moldovei. 

 

Decretul semnat de Mitropolie:


 

 

Pe 19 iunie Mitropolia Moldovei i-a interzis lui Maxim Melinti sa mai oficieze slujbe dupa ce a fost premiat de comunitatea LGBT, precizand ca va fi restabilit doar daca isi va cere scuze in public. Secretarul Mitropoliei Moldovei nu ne-a raspuns la telefon pentru a ne spune daca Maxim Melinti avut dreptul sa tina predica de astazi.

 

Maxim Melinti, si-a cerut scuze public si a solicitat restabilirea dreptului de a sluji. Pentru Ziarul de Garda, Secretarul Mitropoliei a declarat ca acest lucru nu se va intampla deoarece preotul nu s-a pocait pentru ca ar fi promovat si incurajat minoritatile sexuale, acuzatii aduse de Mitropolie. Maxim Melinti sustinea anterior ca promoveaza nedescriminarea si nicidecum alte valori care ar contraveni drepturilor omului sau canoanelor bisericesti. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn