Google+

Presedinta Consiliului de administratie al Moldasig, RETINUTA intr-un dosar de spalare de bani

Presedinta Consiliului de administratie al Moldasig a fost retinuta intr-un dosar de spalare de bani pentru 72 de ore si este cercetata penal in calitate de banuit.

 

Potrivit informatiilor preliminare, femeia este banuita ca, in complicitate cu alte persoane, a comis infractiunea de dobandire prin inselaciune a actiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum si infractiunea de spalare a banilor, cauzand daune in proportii deosebit de mari actionarilor institutiei, estimate la aproximativ 20 000 000 de lei. 

 

Conform probele acumulate, s-a stabilit ca, avand scopul de a sustrage un numar de actiuni de la proprietarii acestora, banuita a organizat o schema prin care i-a deposedat pe acestia de 17 189 de actiuni. Pentru realizarea planului sau, femeia a organizat falsificarea unor procuri prin care s-a dat dreptul unei terte persoane sa reprezinte interesele actionarii de facto, fara ca actionarii sa cunoasca acest lucru.

 

Ulterior, detinatorul procurii, actionand ilegal din numele actionarilor, a transferat un pachet de actiuni pe conturile unei companii off-shore. Ofiterii de urmarire penala au mai constatat ca, pentru stergerea urmelor infractiunii, banuita a organizat o alta schema prin intermediul careia a tainuit documentele care au stat la baza tranzactiilor ilegale cu actiunile BC „Moldova-Agroindbank” SA.

 

Din materialele anchetei a rezultat ca aceasta ar fi convenit cu cativa politisti organizarea unei ridicari fictive a actelor dubioase de la sediul unui Registrator, iar dupa aceasta documentele au fost declarate disparute. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn