Google+

Prima platforma cinematografica din Moldova. Actorii si regizorii moldoveni vor putea primi oferte de joburi in filme. Vezi cum functioneaza platforma online Cinehub.md

Prima platforma cinematografica din Moldova. Actorii si regizorii moldoveni vor putea primi oferte de joburi in filme. Vezi cum functioneaza platforma online Cinehub.md
Embed:

Cinematografia moldoveneasca pe cale de a fi revolutionata. In acest scop un grup de cineasti si-au propus sa aduca investitii de milioane in filmele moldovenesti datorita unei pllatforme online-Cinehub.md. Pe acest site actorii si regizorii moldoveni vor putea primi oferte de joburi in filme. Platforma urmeaza a fi lansata pana la sfarsitul acestui an.

 

Pe cinehub.md se vor aduna cei care vor sa joace in filme, regizorii si cinefilii.Acolo, ei vor putea privi filme moldovenesti …dar si vor putea citi interviuri exclusive cu actori si regizori autohtoni, dar si de talie mondiala. Actorii pentru o taxa simbolica isi vor putea promova portofoliile, astfel vor putea obtine roluri in filme. 

 

Igor BABIAC, ACTOR: “Pentru mine personal as vrea sa fie concurenta, deoarece voi fi impus si motivat de colegii mei actori sa fiu mai bun. Poate nu va fi usor, poate nu voi trece la unele filme. Dar in schimb se va face ceva calitativ.”

 

 Aceasta platforma va aduna editori de imagine si sunet, regizori moldoveni. Va exista si un suport tehnic, astfel ca celor, care vin in Moldova sa filmeze, le va fi mai usor sa gaseasca o echipa. Regizorii moldoveni spun ca astfel peliculele moldovenesti vor fi realizate mai repede, datorita instrumentelor necesare, care vor fi la un click distanta.

 

Maxim CIORBA, REGIZOR: “De exemplu acum e etapa cand am terminat un filma si incep sa fac urmatorul, eu nu o mai fac. Pentru ca e foarte greu sa aduni echipa, operatori, sunetisti, editori, instrumente.”

 

 Potrivit directorului proiectului, site-ul va reusi sa promoveze, locurile frumoase din Moldova, prin intermediul filmelor realizate la noi, prezentate la festivalurile internationale. Actorii si regizorii vor putea beneficia de cele mai bune cursuri cinematografice in Franta, Germania sau Romania.

 

Dumitru MARIAN, DIRECTORUL CINEHUB.MD: “In momentul in care tu ai un proiect si vrei echipa intri pe site si spui am nevoie de scenograf, sunetist, fixer si oamenii din platforma sunt instiintati ca se porneste asemenea proiect. Este util pe intern dar pentru strainii care vin in RM sa filmeze, deoarece strainii cand vin sa filmeze ei nu stiu unde sa se adreseze.”

 

 Din 2010 pana in prezent in Republica Moldova s-au filmat doar sapte filme moldovenesti de lung metraj.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn