Google+

Administratorii cafenelei La Soacra raman in arest. Judecatoria Centru a acceptat astazi demersul procurorului si le-a prelungit arestul celor doi soti - VIDEO

Administratorii cafenelei La Soacra raman in arest. Judecatoria Centru a acceptat astazi demersul procurorului si le-a prelungit arestul celor doi soti - VIDEO
Embed:

Administratorii cafenelei “La Soacra “ raman in arest. Judecatoria Centru a acceptat astazi demersul procurorului si le-a prelungit arestul celor doi soti. Astfel administratorul ramane in izolator, iar sotia lui in arest la domiciliu. La sedinta de astazi au venit si persoanele care au avut de suferit in urma exploziei de acum 3 luni, dar si rudele celor care au decedat.

 

Este decizia judecatoriei Centru, care a dat curs demersului procurorului, mentinand decizia judecatoriei Rascani.

 

“ Nepotul în fiecare dimineaţă întreabă unde e mama. Eu de fiecare dată îi spun că e la lucru.”

 

Imediat dupa ce judecatorul a pronuntat decizia, administratorul cafenelei a fost escortat de politisti din sala, iar sotia acestua a ramas. Ea nu a vrut sa vorbeasca cu rudele victimelor in fata presei, a facut-o insa in lipsa jurnalistilor. 


“Nu si-a cerut scuze...” 

 

La sedinta de judecat au fost astazi si cateva persoane care au fost ranite in urma exploziei. Ei spun ca dupa tragedia de acum trei luni, viata lor s-a schimbat radical. 

 

“Abia mananc... Nu stiu cand o sa pot lucra.” 

 

Recent, primaria a anuntat ca persoanele care au avut de suferit in urma deflagratiei au beneficiat de despagubiri in valoare de peste 200 de mii de lei. Ei insa spun ca abia astazi urmeaza sa primeasca banii. 

Stanislav CIOBANU, AVOCATUL VICTIMELOR  “Despagubiri morale, dar si sa le restituie banii care au fost cheltuiti pentru lecuire.” 


Pe langa cei doi administratori si trei functionari de la primarie au fost pusi sub invinuire in dosarul La Soacra. Unul se afla dupa gratii pentru 30 de zile iar alti doi in arest la domiciliu. Ei sunt suspectati de corupere pasiva si depasirea atributiilor de serviciu. Administratorul cafenelei risca pana la 10 ani de inchisoare, fiind invinuit de incalcarea regulilor de protectie a muncii si incalcarea regulilor de securitate. Sotia acestuia insa risca o pedepsa mai blanda de pana la 6 ani de inchisoare. Ea si-a recunoscut vina in cadrul audierilor, sotul insa partial. Patru persoane au decedat, iar 12 au fost ranite in urma exploziei din cafeaneaua La Soacra. Aceasta a fost provocata de o butelie de gaz utilizata necorespunzator.

 

Administratorii localului „La Soacra”, trimisi in judecata. Ce risca acestia daca vor fi gasiti vinovati


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn