Daca in campania electorala izola pereti, dupa ce a fost ales primar a inceput sa-i darame. Astfel Dorin Chirtoaca a incercat sa demonstreze ca lucrarile de restaurare a unui liceu din capitala au fost facute de mantuiala. Ba mai mult, primarul afirma ca pentru aceasta fostul consilier municipal, Oleg Oniscenko, care ar sta in spatele firmei ar cere opt milioane de lei.

Publicat:14.07.2015, 10:52


Chirtoaca a mers astazi in inspetie la liceul Mihai Kotiubinschi, dupa ce printr-o decizie a instantei de judecata au fost blocate conturile directiei Constructii capitale. Motivul – o firma de constructie a dat autoritatile in judecata pentru ca nu s-au achitat pentru lucrarile de reparatie efectuate la acest liceu. Si desi campania electorala s-a incheiat, Chirtoaca nu a ezitat sa se dea in spectacol a luat o scara si a inceput sa demoleze peretii,  vrand sa demonstreze cat de necalitative sunt lucrarile.  

Astfel firma a cerut primariei sa-i achite 7 milioane de lei. Primaria a refuzat sa plateasca suma de bani, asa ca agentul economic a mers in judecata, iar instanta a obligat autoritatiler sa plateasca 3,7 milioane de lei. Dorin Chirtoaca a incercat insa sa demonstreze ca lucrarile efectuate nu merita banii.

Chirtoaca sustine ca firma de constructie, care a restaurat liceul apartine unei rude a fostului consilier, Oleg Oniscenco, care ar avea interese.  

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR: “El este un escroc si trebuie sa stea la puscarie”.


Oniscenko respinge acuzatiile.


Oleg ONISCENCO: “Eu o sa iau copia si o sa-l dau in judecata, pentru asta, firma a efectuat lucrarile si nu iau platit si ce inseamna asta...”


Totodata Oniscenco neaga ca ar avea legatura cu firma care a reparat fatada liceului. Dorin Chirtoaca sustine ca astazi a fost depus un recurs la Curtea Suprema de Jutitie.