Google+

La o gradinita din capitala parintii ar plati cate 600 de lei ca picii lor sa fie primiti la matineu. Ruslan Codreanu spune ca a stat de vorba cu o mama care i s-a plans de o asemenea situatie - VIDEO

La o gradinita din capitala parintii ar plati cate 600 de lei ca picii lor sa fie primiti la matineu. Ruslan Codreanu spune ca a stat de vorba cu o mama care i s-a plans de o asemenea situatie - VIDEO
Embed:

La gradinita nr. 125 din capitala parintii ar plati cate 600 de lei ca picii lor sa fie primiti la matineu. Primarul interimar, Ruslan Codreanu, spune ca a stat de vorba cu o mama care i s-a plans de o asemenea situatie. Directoarea gradinitei respinge acuzatiile.

 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CHISINAULUI: ”Mama a trei copii, sot cu grad de invaliditate, copilul mic si el cu grad de invaliditate nu au putut copiii sa se bucure de matineul de anul nou pentru ca mama nu a avut 600 de lei. I s-a spus, ori platesti 600 de lei sau stati acasa.”

 

Declaratiile lui Ruslan Codreanu vin dupa ce o mama care-si duce copilul la institutia respectiva, i s-a plans de acest lucru. Directoarea gradinitei respinge acuzatiile.

 

Iulia GHERTA, DIRECTOAREA GRADINITEI NR. 125: ”Imi cunosc cadrele. Informatia nu e veridica. Nu am colectat, nu am bagat mana in buzunarul cuiva. Exclud acest fapt.” 

 

Ceilalti angajati spun ca familia descrisa de primarul interimar nu se regaseste in gradinita 125.

 

Aurelia URSACHI, METODISTA: ”Nu avem asa parinte care sa fie cu grad de invaliditate. Este fals acest lucru. Acest caz nu este. Imi pare rau pentru persoana care ne-a discreditat.” 

 

In fata camerelor, parintii spun ca nu au platit nicun leu pentru ca picii lor sa poata merge la matinee.

 

”Nici nu se discuta de fel de bani. La noi educatrii sunt buni si scot in evidenta copiii fara mijloace financiare.”

 

"Bani ca sa participe copilul la matineu? -Nu.”

 

Tot la sedintei primariei, Codreanu a spus ca a primit zeci de mesaje de la parinti care se plang ca le-au fost ceruti bani la gradinita. Acesta a prezentat si o asa zisa dare de seama, in care este scris pentru ce vor fi cheltuiti banii colectati intr-una din ele.

 

Codreanu a recunoscut ca si la gradinita pe care a frecventat-o fiica lui i-au fost ceruti bani. 

 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CHISINAULUI: ”Mi s-a cerut 1000 de lei pentru reparatia acoperisului. Gradinita nici azi nu are acoperis.”

 

Acesta a solicitat ca bugetul institutiei sa fie afisat in gradinita pe un panou informativ, asa incat parintii sa cunoasca cati, dar mai ales pentru ce sunt alocati banii din bugetul primariei. Sefa Directiei Educatie, Tineret si Sport a spus ca se va informa despre cele doua cazuri de coruptie si va reveni ulterior cu o reactie. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn