Google+

Procesul Basescu - Dodon. Magistratii de la Curtea Suprema de Justitie au acceptat recursul avocatilor. Acestia urmeaza sa decida daca presedintele Romaniei ramane fara cetatenie moldoveneasca - VIDEO

Procesul Basescu - Dodon. Magistratii de la Curtea Suprema de Justitie au acceptat recursul avocatilor. Acestia urmeaza sa decida daca presedintele Romaniei ramane fara cetatenie moldoveneasca - VIDEO
Embed:

Au cerut dreptate pentru Traian Basescu. Membrii Partidului Unitatii Nationale, condus de fostul presedinte roman au organizat un flashmob in fata Curtii Supreme de Justitie cerand sa-i fie intoarsa cetenia moldoveneasca. Astazi magistratii au acceptat recursul avocatilor lui Basescu si vor examina cauza pe 7 noiembrie.

 

Cu un banner pe care scria „Dreptate pentru Traian Basescu”, membrii PUN au cerut ca cetatenia Republicii Moldova sa nu-i fie retrasa fostului presedinte al Romaniei.

 

Cornel PANTEA, VICEPRESEDINTE PUN:  “Suntem aici sa-l sustinem pe Traian Basescu in procesul de redobandirii a cetateniei RM care a fost acordata de Timofti si luata abuziv de Ddodon pe criterii politice.  Suntem nemultumiti de decizia primelor doua instante.”

 

 Membrii PUN sustin ca Traian Basescu ar fi luptat in cursa pentru parlametarele din februarie daca nu i-ar fi fost retrasa cetatenia

 

“Eu cred ca era sa candideze cel putin pe lista la paralementare.”

 

Curtea de Apel Chisinau a metinut, la 10 mai, decizia Judecatoriei Chisinau privind documentul semnat de presedintele Igor Dodon care i-a retras cetatenia moldoveneasca.

 

Traian Basescu a devenit cetatean al Republicii Moldova in 2016 printr-un decret al lui Nicolae Timofi, dar in mai putin de doua luni, dupa ce Igor Dodon a devenit presedinte, pe 3 ianuarie 2017, fostul sef de stat roman a ramas fara cetatenie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn