Google+

Procesul cu presedintele. Igor Dodon, deranjat de o ancheta pornita de Rise Moldova, despre banii din jurul sau, inainte de a deveni presedinte - Rise.md

O ancheta de interes public despre banii din jurul lui Igor Dodon, inainte de a deveni presedintele Republicii Moldova, l-a deranjat pe liderul socialistilor si ne-a trimis pe mana judecatorilor, scrie rise.md

 

Apoi am ajuns să fim judecaţi chiar de magistraţi care au fost promovaţi în funcţie de preşedintele ţării, iar când procesul încă se afla la etapa de examinare Dodon lăsa să se înţeleagă în faţa camerelor TV că deja a câştigat dosarul. Într-un final, judecătorii i-au admis cererea, parţial.

 

Partea bună este că, în timpul procesului, am mai aflat ceva. Firma media a omului de încredere a preşedintelui Dodon, prin care au trecut banii socialiştilor, era vizată într-un dosar penal pentru spălare de bani, deschis înainte de scrutinul prezidenţial. Mai jos publicăm documentele confirmative.

 

FILMUL EVENIMENTELOR

 

1 iulie 2016. Centrul Naţional Anticorupţie porneşte o cauză penală conform semnelor infracţiunii pe faptul spălării banilor în proporţii deosebit de mari, cauză în care figurează şi Exclusiv Media SRL.


 

 

28 septembrie 2016. RISE Moldova publică „Banii lui Dodon din Bahamas”, anchetă care îl vizează pe candidatul la prezidenţiale Igor Dodon.

 

Acest articol de interes public conturează schema prin care socialiştii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federaţia Rusă şi creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depăşeşte cu mult bugetul Partidului Socialiştilor de la alegerile locale din 2015.

 

Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidenţiale, prin firma Exclusiv Media SRL. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului. Unii dintre ei sunt politicieni şi au urcat pe muntele Athos alături de liderul lor, Igor Dodon, candidatul cotat cu cele mai mari şanse la fotoliul de preşedinteCitiţi articolul, AICI

 

RISE Moldova publică documente care au stat la baza documentării acestui articol:

 

 

 

 

 

DOCUMENT
PAGES
Zoom
 

 


30 octombrie 2016. Primul tur al alegerilor prezidenţiale. Igor Dodon, candidatul socialiştilor, şi Maia Sandu, candidata PAS, obţin cele mai multe voturi şi acced în turul II.


CITESTE MAI DEPARTE PE RISE.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn