Procurora Adriana Betisor, cea care la 30 de ani inca neimpliniti, a reusit cea mai rasunatoare condamnare din istoria Republicii Moldova, cea a unui ex-premier, a fost desemnata castigatoare a concursului pentru ocuparea functiei de adjunct al sefului Procuraturii Anticoruptie, scrie Ziarul de Garda.

Publicat:19.12.2017, 13:16

Aceasta a întrunit voturile majoritatii membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), noteaza Ziarul de Garda.

Adriana Betisor a obtinut cel mai mare punctaj în concurs si a învins detasat pe ceilalti doi contracandidati ai sai, procurori care în ultimul timp au intrat în atentia publicului datorita dosarelor de rezonanta pe care le-au avut sau le au în gestiune.

 Drept contracandidati la aceasta functie, Adriana Betisor i-a avut pe Vladislav Bobrov, este acuzatorul de stat în dosarul de fals în declaratii pe numele fostului deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi si pe Dumitru Robu, procurorul în gestiunea caruia se afla dosarul de trafic de influenta intentat primarului general al capitalei, Dorin Chirtoaca.

Adriana Betisor, acuzatoarea de stat care a instrumentat dosarul de corupere pasiva si trafic de incluenta pe numele ex-premierul Vlad Filat, condamnat definitiv la noua ani de închisoare, este casatorita cu seful interimar al Directiei Antifrauda a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, ajuns în functie la mai putin de un an de la retinerea în flagrant a fostului sef al acestei directii.

În decembrie 2016, ZdG a scris ca parintii procurorei Adriana Betisor, care locuiesc în comuna Cuhnesti, r. Glodeni, au cumparat o casa cu doua niveluri, finalizata în proportie de 84%, la marginea Chisinaului. Serghei Betisor, tatal celei mai mediatizate procurore, este padurar la Rezervatia Naturala „Padurea Domneasca” si primeste un salariu oficial de la stat de doar câteva mii de lei pe luna, iar mama ei, Silvia, este casnica. „E o casa a membrilor familiei”, sustine Adriana Betisor.

Sursa articol: Ziarul de Garda.