Simpatizantii PAS si PPDA au protestat azi dimineata in fata Inspectoratelor de Politie din mai multe raioane, iar in capitala s-au adunat la brigada Fulger. Acestia au cerut ca oamenii legii sa treaca de partea lor la urmatoarele proteste. Manifestantii nu vor decat sa pateze imaginea politiei care isi va face in continuare treaba, raspund cei de la IGP.

Publicat:16.07.2018, 05:14

Cu 10 minute intarziere fata de ora anuntata, cei 20 de manifestanti au pichetat institutia de pe strada Mesager. Protestul a durat mai bine de jumatate de ora.

“Aparati poporul nu uzurpatorul.”


“Vrem sa nu traga in noi la 26 august. Sa nu impuste in noi.”


“Mai mare durere si mai mare crima nu poate sa existe decat sa mergi impotriva propriului popor. Popor nu este cel care danseaza sub muzica lui Kirkorov.”


“In data de 1 iulie cand am fost la miting, pasnic, era atat de josnic si strasnic, cate cordoane de politisti. Pe cine apara, de cine aveau frica? Ca erau mascati pana in dinti.”

Adunati intr-un numar mult mai mic, manifestantii au indemnat politistii sa lase scuturile si bastoanele si sa treaca de partea lor la urmatorul protest preconizat pentru 26 august.

“Am venit sa le reamintesc politistilor ca din impozitele mele sunt achitate salariile lor. - Sunteti adunati mai putini decat de obicei. - Se explica ca sunt multe persoane in concedii, ca sunt la servicii de la ora 08.”

“Noi asta facem ca simbol, lumea, care se uita pe retelele de scializare sa vada ca noi luptam.”

 Organizatorii au incercat, la un moment dat, sa transmita mesajul lor prin intermediul angajatilor de la paza. 

“Este un pliant, de ce va temeti? Este un simplu pliant.”

 Inga GRIGORIU, VICEPRESEDINTE PLATFORMA DA: “Ei sunt in masura sa refuze atunci cand aceste ordine li se par ilegale sau care incalca statutul de functionar public din cadrul MAI.”

 Cei de la Fulger au refuzat sa discute cu presa. Reprezentantii Inspectoratului General de Politie in subordinea caruia se afla brigada cu destinatie speciala au declarat ca aceste actiuni vin sa denigreze imaginea organelor de drept, iar politistii isi vor face datoria in continuare. De la protestul de azi au lipsit liderii PAS si PPDA.

Alexandr SLUSARI, VICEPRESEDINTE PLATFORMA DA: “- Unde se afla acum domnul Nastase si doamna Maia Sandu? - In tara, din cate stiu eu. - Si de ce nu participa? - Pai, nu e neaparat sa participe liderii in toate actiunile.”

 Flash-moburi de acest gen au avut loc astazi in mai multe raioane, in fata Inspectoratelor de Politie. Lunea trecuta, simpatizantii PAS si PPDA au pichetat cladirea Ministerului Afacerilor Interne. Acolo, acestia au acuzat organele de drept ca pazesc proprietatile liderului PD, Vlad Plahotniuc. Atunci, un reprezentant al institutiei a declarat in fata protestatarilor ca politia nu este politizata.