Dupa ce s-a aflat cine e responsabii de modul in care bradul din Ucraina a fost transportat la Chisinau, Silvia Radu sustine ca fostul ministru al Mediului a stiut, pas cu pas, tot ce se intampla. Contactat de Pro TV, Valeriu Munteanu spune ca ii va cere primaritei sa faca public raportul pe care l-a realizat.

Publicat:18.12.2017, 09:15

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: "Pe parcursul acestei epopei despre brad, domnul liberal a fost prezent la toate etapele: taierii bradului, fotografiilor, transportului. Lucru, care pentru mine era necunoscut, de exemplu, eu nici nu stiam ce se intampla cu acest brad, fiindca aveam mai multe probleme ale municipalitatii sa le rezolv. Doar in ultima clipa am vazut acel brad care a fost instalat in PMAN. Ceea ce este absolut clar ca nu s-a intamplat pur si simplu ceea ce s-a intamplat. Eu ma bucur foarte mult ca am recuperat acesti bani fiindca vom insista asupra crearii unei alei, cred ca la Gradina Botanica va fi mai corect, astfel incat sa plantam brazii nostri, sa nu mai fie necesar sa-i aducem de peste hotare si sa fie evitate astfel de cazuri urate.

Este absolut evident cum a fost comportamentul dumnealui pe parcursul intregii acestei epopei a bradului si cred ca toti cetatenii au inteles mai mult sau mai putin ce s-a intamplat."

Valeriu MUNTEANU, FOST MINISTRU AL MEDIULUI: "Era absolut evident ca nu am nicio implicare in transportul si mutilarea bradului, iar in momentul in care PD a considerat ca declaratiile doamnei sunt de-a dreptul ilare, i-au spus sa retracteze spusele dansei si sa dea vina pe altcineva. Nu astept scuze din partea doamnei Radu, dar cred ca cei din PD ar trebui sa-si asume vina pentru acest lucru, pentru acest esec managerial si ar trebui sa aduca scuze locuitorilor capitalei pentru aceste catastrofe de conducere prin care sunt siliti sa fie spectatori si sufera in acest sens. Scuzele trebuie sa vina din partidul PD care o mentin pe doamna Radu la primarie.

Voi cere sa publice acel raport pe care spune dumneaiei ca l-a realizat in care probabil consilierii i-au desemnat pas cu pas, ora cu ora, cum si cine a adus bradul mutilat si vreau sa arate public care este locul si rolul meu in acest sens. Nu am nicio interferenta in acest sens si doamna Radu stie acest lucru. Este ilar acest lucru. Am stiut exact cu au stiu toti locuitorii capitalei."

Contactat telefonic, Vitalie Gamurari, purtatorul de cuvant al PD-ul ne-a spus ca nu comenteaza declaratiile partidelor din opozitie.