Google+

Referendumul pentru demiterea primarului suspendat Dorin Chirtoaca va avea loc pe 19 noiembrie. CMC a stabilit data

Referendumul pentru demiterea primarului suspendat Dorin Chirtoaca va avea loc pe 19 noiembrie. Consiliul Municipal Chisinau a aprobat data si intrebarea la care vor trebui sa raspunda locuitorii capitalei.

 

Ion CEBAN, PSRM: Referendumul poate avea loc pe 19 noiembrie. Invit sa aprobam decizia cu fixarea datei cu subiectul privind revocarea din functie

 Intrebarea: Sunteti pentru revocarea primarului?

 Daca ne va reusi sa desfasuram acest referendum, in primavara anului viitor vor avea loc alegeri."

 

Pentru au votat toti consilierii municipali, cu exceptia liberalilor.

 

Ion CIOBANU, CONSILIER PL: "Ion, degeaba ti-ai cumparat costum. Nu au nicio sansa sa intre pe usa din fata si incearca sa intre pe fereastra. O decizie la limita legii. Vreau sa vad ce o sa faca ceilalti consilieri. In cazul in care voteaza, este pe fata, nu au nicio sansa.

 

 Epopeea asta are radacini adanci.Mai intai dupa alegeri au venit aici si aruncau cu garduri aici.

 

Mai tarziu cei din PPEM au parasit alianta. S-a pornit o campanie anti-Chirtoaca si chiar anti-Grozavu, acum o mai observati? Acestora le-am propus functia de viceprimari, insa acestia sunt cu socialistii.

Daca vreti sa lingeti papucii socialistilor si sa fiti caini Kremlinului, nu aveti decat"

 

Ruslan CODREANU, PPEM: "Noi nu suntem oameni emotivi. Daca noi suntem anti-Chisinau si anti-Moldova atunci nu mai stiu cine sunteti voi."

 

Primarul poate fi demis doar daca pentru asta voteaza cel putin acelasi numar de persoane care l-au ales in functie, adica 163 de mii 570 de alegatori. PSRM a mai incercat sa-l dea jos pe primar acum jumatate de an, insa atunci tentativa s-a soldat cu esec.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn