Presedintele Igor Dodon a mers tocamai in Grecia pentru a se impartasi. Acesta s-a laudat cu un filmulet pe care l-a postat pe o retea de socializare.

Publicat:31.03.2019, 14:37

Seful statului apare in imaginile splendite filmate in imprejurimile Manastirii ruse, Sfantul Pantelimon de pe muntele Athos.

Acesta mentioneaza ca in perioada postului merege sa viziteze mai multe manastiri din tara, unde se roaga pentru familia sa si pentru „bunastarea tarii.”

Cu toate acestea, Igor Dodon alege sa mearga aproape in fiecare an si pe muntele Athos, acolo unde participa la Sfanta Liturghie spune el, iar anul acesta si-a primit si sfanta impartasanie acolo.

„Perioada Postului Mare este foarte importanta pentru toti crestinii ortodocsi.În fiecare duminica, ma straduiesc sa vizitez manastirile din tara si sa particip la Sfînta Liturghie, sa ma rog pentru familia mea, pentru poporul moldovenesc si pentru viitorul tarii noastre.În acest week-end, la fel ca si anul trecut în aceasta perioada, am decis sa vizitez munte Athos si sa primesc sfînta împartasanie. Cu binecuvîntarea Sanctitatii Sale Patriarh Kirill, m-am împartasit la Manastirea ruseasca, Sfîntul Pantelimon.Adresez sincere multumiri arhimandritului Eulogiu si calugarilor pentru primirea calda. Manastirea rusa are strînse legaturi cu Moldova: ctitor al principalei biserici a fost domnitorul Moldovei, Scarlat Calimah.Parasind Athos, i-am rugat pe preotii de pe Sfîntul munte sa se roage pentru poporul nostru si pentru Moldova.Adresez sincere felicitari tuturor cu ocazia Saptamînii Sfintei Cruci! Fie ca puterea salvatoare a Crucii pretioase si datatoare de viata a Domnului nostru sa ne ocroteasca, sa ne întareasca si sa ne ajute tuturor în viata.”
a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.