Inca o sedinta de judecata amanata in dosarul tentativei de corupere a deptatilor. Astazi apararea a cerut amanarea pe motiv ca unul dintre avocatii celor doi inculpati este bolnav. In consecinta, procurorul a cerut instantei sa numeasca doi avocati din oficiu, intrucat sedintele au fost amanate deja de prea multe ori.

Publicat:17.01.2015, 16:37

 
Dupa mai multe amanari Vitalie Burlacu si Irina Baglai au fost adusi in fata instantei de judecata. Astazi ei urmau sa fie audiati.

Vitalie GALERU, PROCUROR: “Ca sa vobim de procedura, urmeaza sa-i audiem, dupa care se va finaliza cercetarea judecatoreasca, vor avea sustinerele verbale, apararea si acuzarea isi vor expune pozitiile si in cele din urme urmeaza sa a fi emisa sentinta. Cu siguranta vom cere ca dansii sa fie condamnati, insa asupra cuantumului pedepsei urmeaza sa ma expun insustinerele verbale.”

Intr-un final, sedinta a fost amanata din cauza lipsei avocatului Irinei Baglai.

“Avocatul este bolnav si a fost semnat un alt avocat, care o sa se prezinte la sedintaurmatoare.” 

Inculpatii nu au vrut nici astazi sa discute cu presa. 

SINCRON: Vitalie BURLACU: “Fara comentarii”

Cei doi invinuti au fost retinuti in luna martie 2014 in timp ce s-ar fi pregatit sa transmita unui deputat suma de 250 de mii de dolari ca sa paraseasca alianta de la guvernare. Ulterior, oamenii legii au facut mai multe perchezitii, inclusiv la unele banci din capitala. Intr-un seif ar fi gasit jumatate de milion de euro. Procurorii au refuzat sa spuna cine sunt cei doi deputati care urmau sa fie mituiti cu jumatate de milion de euro, in afara de liberalul Anatol Arhire.