Google+

VIDEO - Sergiu Cioclea este candidatul propus pentru functia de guvernator al BNM. Recunoaste ca nu stie cum poate fi recuperat miliardul

VIDEO - Sergiu Cioclea este candidatul propus pentru functia de guvernator al BNM. Recunoaste ca nu stie cum poate fi recuperat miliardul
Embed:

Sergiu Cioclea este candidatul propus pentru functia de guvernator al Bancii Nationale. El acumulat cele mai multe puncte in cadrul concursului de selectare. Fost coleg de liceu cu guvernatorul demisionar, Dorin Dragutanu, Cioclea a fost director regional la una dintre cele mai mari banci din lume.


Chiar daca locuieste in Franta, Sergiu Cioclea a fost unul dintre candidatii care au tinut sa se prezinte personal in fata comisiei. Dupa interviul, care a durat aproape o ora, Sergiu Cioclea s-a aratat optimist in ce priveste sansele sale de a ajunge guvernator. 


Sergiu CIOCLEA, CANDIDAT LA FUNCTIA DE GUVERNATOR: “Daca nu as fi convins nu as fi fost aici...”


La fel ca Dorin Dragutanu, Sergiu Cioclea a absolvit liceul Gheorghe Asachi. Cei doi ar fi fost in clase paralele. A facut facultatea si masteratul la ASEM, dupa care studii post-unversitare la Paris. Timp de 17 ani, Sergiu Cioclea a fost director regional la una dintre cele mai mari banci franceze, o perioada – in Franta, apoi in Rusia. Are trei cetatenii - a Moldovei, a Romaniei si a Frantei. Sustine ca aspira la functia de guvernator, nu pentru bani. 


Sergiu CIOCLEA, CANDIDAT LA FUNCTIA DE GUVERNATOR: “La noi exista coruptie, dar in Moldova poti cumpara pe fiecare, unda din cauzele coruptiei este ca in Moldova poti cumpara pe fiecare foarte ieftin, poate provoc o neintelegere dar consider ca deputatii sunt rau platiti trebuie sa fie bine platiti ca sa fie siguri ca ei nu au alte interese. Eu am avut secretare care primesc, mai mult decat demnitarii decat din banca nationala.”


Intrebat daca il cunoaste pe Vlad Plahotniuc, acesta a raspuns:


Sergiu CIOCLEA, CANDIDAT LA FUNCTIA DE GUVERNATOR: “Dar cine nu-l cunoaste pe Vlad Plahotniuc, Cine nu-l cunoaste pe domnul Palhotniuc, nu nu-l cunosc si nu avem relatii de afaceri personale...”


Candidatul la functia de guvernator insa a spus deschis ca nu stie cum poate fi recuperat miliardul furat.


Sergiu CIOCLEA, CANDIDAT LA FUNCTIA DE GUVERNATOR: “Deci eu la sigur nu-l am, n-as fi putut sa-l aduc, sunt sceptic de capacitatea de a recupera toti banii, daca publicul  asteapta ca noul guvernator va aduce miliardul furat, va fi foarte deceptionat, dar poate fi sigura ca noul guvernator va incerca, sa fie transparenta.”


Chiar si asa, Cioclea totusi a reusit sa convinga membrii comisiei ca va putea scoate sistemul bancar din Moldova din criza.


Stefan CREANGA, SEF COMISIE DE SELECTARE: “El a acumulat 903 puncte din 1000...”


Adrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Trebuie sa ma intalnesc cu el...”


Potrivit legii, presedintele Parlamentului urmeaza sa inainteze aceasta candidtaura spre pentru aprobare Parlamentului. Pentru a ocupa fotoliul de Guvernator Sergiu Cioclea trebuie sa obtina votul a 51 de deputati. Locul a devenit vacant dupa ce Dorin Dragutanu si-a dat demisia in luna septembrie anul trecut. 

 

VEZI AICI CV-UL LUI SERGIU CIOCLEA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn