Google+

Si-a pornit o afacere in urma cu patru ani, iar acum urmeaza sa si-o extinda datorita unui grant oferit de Banca Mondiala. Stanislav Garstea coase haine de sport si le vinde in magazinele de la noi -VIDEO

Si-a pornit o afacere in urma cu patru ani, iar acum urmeaza sa si-o extinda datorita unui grant oferit de Banca Mondiala. Stanislav Garstea coase haine de sport si le vinde in magazinele de la noi -VIDEO
Embed:

Si-a pornit o afacere in urma cu patru ani, iar acum urmeaza sa si-o extinda datorita unui grant oferit de Banca Mondiala. Stanislav Garstea coase haine de sport si le vinde in magazinele de la noi. El vrea ca hainele sale sa ajunga in magazinele de peste hotare si chiar pe rafturile… online.

 

Dupa ce si-a facut studiile la Brasov, Stanislav a hotarat sa-si deshida o afacere acasa, la Causeni. Impreuna cu sora sa coase haine de sport pentru femei si barbati.

 

Stanislav GARSTEA, PRODUCATOR: „Am inceput a colabora cu o domna care are o experienta de peste 40 de ani in onfectionarea modelelor si cu ea am ajuns la acest nivel.”

 

Inainte sa ajunga sub acul masinii de cusut, fiecare bucata de stofa este masurata si taiata manual. Se imprima logoul, iar ulterior de cusut se ocupa cele sase angajate.

 

Mariana PANES, SORA: „Eu raspund de procesul de producere adica croirea, taierea, pregatierea pieselor pentru cusut.”

 

Dupa 4 ani de activitate tanarul numara mai mult de 20 de modele. Stofa este importata, spune el.

 

Stansilav GARSTEA, PRODUCATOR: „Am gasit furnizori in Turcia care ne ofera anume calitatea pe care o cauta si clientii nostri comoda, calitativa si accesibila.”

 

Cele sase croitorese spun ca munca e dinamica si intersanta, doar ca e nevoie de multa rabdare.

 

Natalia, CROITOREASA: „Daca iti place se primeste, daca nu-nu. Totul se masoara. Pe ce insemni, trebuie sa cosi. Conteaza foarte mult fiecare pas.”


Svetlana, CROITOREASA:Lucrul imi place. Sunt acasa pe loc, nu trebuie sa plec peste hotare.”

 

Acum Stanislav lucreaza la crearea unor  modele noi de leggins si malete pe care vrea sa le trimita in magazinele din SUA si Uniunea Europeana. Acest lucru va fi posibil, spune el, datorita grantului de 180 de mii de lei oferit de Banca Mondiala in cadrul Proiectului Ameliorarea Competitivitatii. Cu acesti bani tanarul vrea sa-si deschida un magazin online si sa lanzeze un spot video informativ.

 

Aureliu CASIAN, DIRECTOR EXECUTIV AL PROIECTULUI DE AMELIORARE A COMPETITIVITATII: „Acest proiect vine in suport agentilor economici privati, care intentioneaza sa-si intareasca capacitatea la export, sa exploreze noi pieti de desfacere.”

 

In cadrul Proiectului de Ameliorare a Comeptitivitatii, finantat de Banca Mondiala, au fost aprobate in jur de 198 de dosare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn