Google+

Singura afacere de filtre de apa din Moldova urmeaza sa se extinda si pe piata din Europa, dupa ce proprietarul a castigat 200 de mii de lei de la Banca Mondiala - VIDEO

Singura afacere de filtre de apa din Moldova urmeaza sa se extinda si pe piata din Europa, dupa ce proprietarul a castigat 200 de mii de lei de la Banca Mondiala - VIDEO
Embed:

A creat o afacere infloritoare in tara noastra, iar acum vrea sa se extinda si pe piata din Europa. Vorbim despre singurul producator de filtre de apa din Moldova, care se plange ca in lipsa unui certificat de calitate international, nu poate exporta si in alte tari. Recent insa compania a castigat 200 de mii de lei de la Banca Mondiala, in cadrul unnui proiect. Cu acesti bani, proprietarul spera sa obtina toate actele necesare, astfel ca in cel mai scurt timp, filtre de apa made in Moldova sa apara si pe rafturile din vest.

 

Complicat la prima vedere, procesul de producere a filtrelor este unul destul de simplu, incearca sa ne convinga angajatii fabricii.

 

Proprietarii spun ca si-au inceput afacerea acum zece ani. Iar tehnologia a fost elaborata de mai multi specialisti din Israel. 

 

Ana GALUPA, PROPRIETARA: "Tehnologia de filtrare a apei a durat foarte mult în Israel. În baza calităţii apei noastre, specialiştii de acolo au alcătuit o formulă de filtare a apei."

 

Dupa ce de-a lungul anilor au capatat experienta, s-au dezvoltat, acum incearca sa se extinda peste hotare. Anul trecut au vandut  filtre in Romania si Franta. Femeia insa spune ca i-a fost foarte greu, in lipsa unui certificat de calitate international.

 

Ana GALUPA, PROPRIETARA: "Acest lucru costă mulţi bani şi din păcate noi nu putem să-l obţinem. Noi avem toate certificatele Republicii Moldova."

 

Astazi compania a primit 200 de mii de lei de la Banca Mondiala, bani oferiti in cadrul proiectului pentru ameliorarea competitivitatii. 

 

Aureliu CASIAN, DIRECTOR PROIECT: “Vor putea perfecta actele, noi o sa le oferim consultanta... pentru a obtine certificatul international...”

 

Cu un buget de 45 de milioane de dolari, Proiectul Ameliorarea Competitivitatii 2 este implementat in perioada 2015-2019. Programul isi propune sa imbunatateasca mediul de afaceri si va contribui la dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii prin oferirea de granturi si credite.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn