Google+

Socialistii anunta ca vor bloca initiativa democratilor de a modifica Legea Suprema: "Cursul de aderare la UE a devenit un dezastru pentru Moldova"

Socialistii anunta ca vor bloca initiativa democratilor de a introduce o referinta despre integrarea europeana in Constitutia tarii. Intr-un comunicat, acestia condamna initiativa PD.

 

"Cursul de aderare la Uniunea Europeană a devenit un dezastru pentru Moldova. În anii aşa-zisei integrări europene, poporul Moldovei a fost sărăcit complet. Partidul Socialiştilor declară intenţia de a bloca această iniţiativă a PDM în Parlamentul Republicii Moldova. Ne adresăm tuturor fracţiunilor parlamentare, care se pronunţă pentru statalitatea ţării, să se opună acestei iniţiative. Calificăm iniţiativele respective ale PDM drept batjocură faţă de Constituţie, atentare la bazele statalităţii şi suveranităţii ţării. Conducerea PDM, care reflectă poziţia minorităţii populaţiei, dar care controlează majoritatea în actualul Parlament, demonstrează din nou necesitatea dizolvării Parlamentului şi a numirii alegerilor parlamentare anticipate, pe care insistă Partidul Socialiştilor din Republica Moldova", se arata intr-un comunicat. 

 


Vlad Plahotniuc a anuntat azi intr-un briefing de presa ca democratii vor elabora un proiect pentru modificarea Legii Supreme, astfel incat in Constitutie sa apara o mentiune despre faptul ca directia pe care merge tara noastra este integrarea europeana. 


Pentru modificarea Legii Supreme, este nevoie de votul a doua treimi din deputati. PD nu are majoritate constitutionala in legislativ. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn