Socialistii anunta ca vor bloca initiativa democratilor de a introduce o referinta despre integrarea europeana in Constitutia tarii. Intr-un comunicat, acestia condamna initiativa PD.

Publicat:12.09.2017, 11:55

"Cursul de aderare la Uniunea Europeana a devenit un dezastru pentru Moldova. În anii asa-zisei integrari europene, poporul Moldovei a fost saracit complet. Partidul Socialistilor declara intentia de a bloca aceasta initiativa a PDM în Parlamentul Republicii Moldova. Ne adresam tuturor fractiunilor parlamentare, care se pronunta pentru statalitatea tarii, sa se opuna acestei initiative. Calificam initiativele respective ale PDM drept batjocura fata de Constitutie, atentare la bazele statalitatii si suveranitatii tarii. Conducerea PDM, care reflecta pozitia minoritatii populatiei, dar care controleaza majoritatea în actualul Parlament, demonstreaza din nou necesitatea dizolvarii Parlamentului si a numirii alegerilor parlamentare anticipate, pe care insista Partidul Socialistilor din Republica Moldova", se arata intr-un comunicat. 


Vlad Plahotniuc a anuntat azi intr-un briefing de presa ca democratii vor elabora un proiect pentru modificarea Legii Supreme, astfel incat in Constitutie sa apara o mentiune despre faptul ca directia pe care merge tara noastra este integrarea europeana. 


Pentru modificarea Legii Supreme, este nevoie de votul a doua treimi din deputati. PD nu are majoritate constitutionala in legislativ.