Google+

Socialistii au protestat in fata Comisiei Electorale Centrale. In frunte cu liderii PSRM, acestia au acuzat CEC-ul ca vrea sa-i scoata din cursa electorala - VIDEO

Socialistii au protestat in fata Comisiei Electorale Centrale. In frunte cu liderii PSRM, acestia au acuzat CEC-ul ca vrea sa-i scoata din cursa electorala - VIDEO
Embed:

Socialistii au protestat astazi in fata Comisiei Electorale Centrale. In frunte cu liderii PSRM, acestia au acuzat CEC-ul ca vrea sa-i scoata din cursa electorala dupa ce au primit un avertisment ca seful statului s-ar implica in campania lor. De cealalata parte, reprezentantii institutiei spun ca astfel PSRM isi face campanie electorala.

 

Socialistii s-au adunat in fata sediului CEC in jurul orei 11. Au improvizat acolo o scena, au adus cu ei pancarte si au scandat lozinci. 

 

Din cauza manifestatiei, traficul de pe strada Vasile Alecsandri in perimetrul strazii Columna si a bulevardului Stefan Cel Mare a fost blocat. Intrebati de ce au iesit la protest, unii  manifestanti nu au putut sa ne raspunda. 

 

“Ce faceti aici ? Da ce facem, stam aici cu toata lumea. Ascultam, ascultati pe cine ? Pe cine o sa vorbeasca. Dar de ce ati venit. Ma intreaba de ce am venit.” 

 

Altii spun ca au venit pentru ca vor o schimbare.

 

“Am venit sa ne ridice pensia, sa fie locuri de munca. Vrem dreptatea, ce inseamna dreptatea pentru dv? Inseamna sa fie totul corect.”

 

Acest tanar, care are 18 ani a iesit astazi la protestul socialistilor desi trebuia sa fie la scoala.

 

“De ce stai aici ? Sa ascult ce spune poporul. Nu esti la scoala ? Sunt pe foaie de boala.” 

 

 Membrii partidului socialist i-au acuzat pe democrati ca ar sta in spatele avertizarilor de la CEC si spun ca seful statului nu s-a implicat in campania electorala.

 

Maxim LEBEDINSCHI, JURIST PSRM: “Orice aluzie la implicarea dansuia nu constitituie decat o manipulare de opinie.” 

 

 Democratii nu ne-au raspuns la telefon pentru a comenta acuzatiile. Ilan Sor a declarat ca protestul de astazi al socialistilor o fost organizat pentru a face presiuni asupra CEC-ului.

 

Ilan SOR, PRIMAR ORHEI: “Noi vedem acest protest ca o tentativa de a face presiuni asupra unei instiutii de stat.”

 

 Zinaida Greceanii, presedintele PSRM ne-a spus ca este intr-o sedinta si ca va reveni mai tarziu cu o reactie la declaratiile lui Sor. Vineri, presedentia si socialistii s-au ales cu cate un avertisment de la CEC dupa ce PL si partidul SOR au depus contestatii, cerand excluderea socialistilor din cursa. Seful statului a fost atentionat ca s-a implicat in campania PSRM, iar partidul ca ar fi folosit resurse administrative pentru a se promova. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn