Igor Dodon critica partidele care au intrat in Parlament pentru faptul ca nu pot sa ajunga la o intelegere pentru a forma o colitie de guvernare. Tinta replicilor acide sunt in primul rand membrii blocului ACUM pe care seful statului i-a numit tupeisti. In replica, Nastase a declarat ca seful statului este un las.

Publicat:10.04.2019, 17:05

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „De unde v-ati luati asa de activi? Vreti majoritate parlamentara, asezati-va si negociati. Nu doriti, plecati …”

A spus-o Igor Dodon la o emisiune de la un post TV afiliat socialistilor. Acesta s-a referit la blocul ACUM, care a obtinut 26 de mandate in Parlament.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Oameni, ati acumulat in jur de 20 de procente si aveti impresia ca toti ar trebui sa va dea totul pe tava. Eu sunt sigur ca toti cei care au votat pentru socialisti, am sa zic pentru noi, nu vor ca mai departe democratii sa guverneze tara. Sigur nu vor asta. La fel de sigur sunt ca ei nu vor nici ca socialistii sa dea totul pe tava nationalistilor de dreapta. Au primit 20 de procente dar vor si speaker si premier.”

Andrei Nastase spune ca astfel, Dodon i-ar face jocul lui Plahotniuc.

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: „A ales să-și reverse frustrările peste Blocul ACUM, care nu face nimic altceva decat să ofere șansa eliberării țării din captivitatea oligarhică. Într-un cuvânt, Plahotniuc nu ar exista dacă nu s-ar găsi oameni lași și vulnerabili ca Dodon.”

Presedintele a mai adaugat la emisiune ca daca pana in luna iunie nu va fi creata o coalitie in noul Parlament, atunci exista o probabilitate de 60 la suta ca vom avea anticipate. La alegerile parlamentare din 24 februarie, nicio formatiune nu a acumulat mai mult de 50 de procente pentru a-si asuma guvernarea. Pe langa PSRM, PDM si Blocul ACUM, in Parlament a mai intrat Partidul Sor si trei independenti.