Google+

Soferii ofera, politistii refuza. Soferi filmati de agenti de patrulare in timp ce ofera mita pentru a nu fi sanctionati pentru incalcari. Sofer: "Da sa facem omeneste, pun banii si ma duc". Politist: "Nu trebuie, o sa am durere de cap" - VIDEO

Soferii ofera, politistii refuza. Soferi filmati de agenti de patrulare in timp ce ofera mita pentru a nu fi sanctionati pentru incalcari. Sofer: "Da sa facem omeneste, pun banii si ma duc". Politist: "Nu trebuie, o sa am durere de cap" - VIDEO
Embed:

Vaneaza soferi care dau mita si nu politisti care iau. Cel putin asta reiese dintr-un material video facut public de catre ministerul de Interne, in care apar cativa conducatori auto, care, mai ca nu in genunchi, ii roaga pe politisti sa ia bani pentru o incalcare in trafic. Stiind ca sunt filmati, fireste, oamenii legii au refuzat.

 

"-Iti platesti amenda si pleci mai departe. -Lasa, nu mai intocmi proces verbal. Sa facem asa ca sa fie ca la baieti si gata. Sa facem omeneste, va rog frumos, tine acolo niste bani si gata. Tine bre, va rog frumos, tine!-Nu se poate."

 

 Potrivit ministerului de Interne, aceste episoade au avut loc, in una din zile, la Orhei si Hancesti. Din imagini se aude cum soferii le propun politistilor mita de la 100 pana la 400, doar pentru ca sa scape de pedeapsa pentru depasirea limitei de viteza. 

 

“-Dvs cunoasteti ca pentru corupere activa veti fi documentat penal?-Pur si simplu, nu stiu, pentru asta... ma grabesc.-Ce suma de bani mi-ati pus acolo?-300 de lei.”

 

“-Ii pun aici si ma duc.-Nu trebuie Constantin ca apoi o sa avem dureri de cap - si eu, si tu. Conform legislatiei trebuie sa iti intocmesc proces verbal.-Eu stiu. Ei, cate trebuie de facut dupa legislatie.-Darea de mita se sanctioneaza conform legii.”

 

 Discutiile: 

agent de patrulare: "Dvs cunoasteti ca pentru corupere activa veti fi documentat penal?"

sofer: "Pur si simplu, nu stiu, pentru asta... ma grabesc."

agent de patrulare: "Ce suma de bani mi-ati pus acolo?"

Sofer: "300 de lei".

 

agent de patrulare: "Iti platesti amenda si plecati mai departe."

sofer: "Lasa, nu mai intocmi tu proces verbal. Sa sa facem asa ca sa fie ca la patani ( tr. din rusa: baieti ) si gata. Da sa facem omeneste, va rog frumos, tine acolo niste bani si gata, tine bre, va rog frumos, tine".

agent de patrulare: "Nu se poate"

 

sofer: "Ii pun aici ( bani ) si ma duc."

agent de patrulare: "Nu trebuie Constantin ca apoi o sa am durere de cap si eu si tu. Conform legislatiei trebuie sa iti scriu proces verbal."

sofer: "Eu stiu. Cate trebuie de facut dupa legislatie."

agent de patrulare: "Darea de mita se sanctioneaza conform legii."

 

Potrivit ministerului de Interne, de fapt a fost o operatiune pusa la cale de cei de la SPIA, in comun cu agentii de patrulare. Acestia au instalat cameri in automobile si au stat la panda, pana cand le-au cazut soferi in plasa. Acum, cei care au fost filmati de inspectorii de patrulare, risca pana la 6 ani de inchisoare sau o amenda de pana la 200 de mii de lei.

 

In octombrie 2016, oamenii legii au publicat imagini cu politisti care iau mita. Atunci, o sedinta de lucru la MAI s-a incheiat cu retineri in masa, iar 28 de politisti de la Inspectorarul National de patrulare au fost retinuti.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn