Google+

Somerii care primesc ajutor social de la stat vor fi obligati sa lucreze in folosul comunitatii daca le-o va cere primarul localitatii. Un astfel de proiect, votat in prima lectura de deputati - VIDEO

Somerii care primesc ajutor social de la stat vor fi obligati sa lucreze in folosul comunitatii daca le-o va cere primarul localitatii. Un astfel de proiect, votat in prima lectura de deputati - VIDEO
Embed:

Nu esti angajat, munceste pentru satul sau orasul tau. Somerii care primesc ajutor social de la stat vor fi obligati sa lucreze in folosul comunitatii, daca le-o va cere primarul localitatii. In cazul in care vor refuza, ar putea sa uite de acesti bani. Un astfel de proiect a fost votat astazi in prima lectura de deputati. Exceptie vor face doar somerii care au in grija lor persoane cu dizabilitati sau batrani.

 

Oamenii care nu au un loc de munca, dar primesc ajutor social vor fi poftiti sa munceasca in folosul comunitatii, la cererea primarului localitatii. 

 

Anastasia OCERETNII, SECRETAR DE STAT: “Vor face exceptii familiile la care suma este mai mica sau egala din nivelul venitului minim garantat, ceea ce constituie 288 de lei. Vor fi exceptati si somerii din familii sociale cum ar fi mame care ingrijesc de persoane cu dizabilitati sau persoane in varsta. “

 

 Lista somerilor apti de munca va fi facuta de asistentul social din localitate si prezentata primarului, care va stabili cine si ce trebuie sa faca. Mai ales, ca in orice localitate se gaseste ceva de facut. In cazul in care vor refuza, acesti oameni risca sa nu primeasca niciun banut de la stat.

 

Anastasia OCERETNII, SECRETAR DE STAT: “Daca vor refuza sa participe, dreptul de ajutor social li se va stopa si vor putea depune o noua cerere peste 3 luni. Daca beneficiarul este inclus in lista si este deschis sa participe, dar nu i-a fost solicitat ajutorul, lui nu i se va stopa banii.”

 

 Vladimir TURCAN, DEPUTAT PSRM: “Aceasta prevedere este o pedeapsa noua pentru cei care nu lucreaza.”

 

 Valerian BEJAN, DEPUTAT PL: “Prin ajutor social noi dezvoltam trandavia.”

 

 Somerii vor fi obligati sa munceasca maxim 40 de ore pe luna.

 

Oxana DOMENTI, DEPUTAT PCRM: “Oamenii muncesc. Aceasta munca trebuie sa fie inclusa in stagiul de cotizare.”

 

 Proiectul a fost votat in prima lectura.

 

Oleg REIDMAN, DEPUTAT PCRM: “Este o muncă de rob.”

 

 Potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, in luna octombrie, in Republica Moldova erau inregistrati aproape 19 mii de someri.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn