Un moldovean decedat in Olanda nu poate fi adus acasa pentru a fi inmormantat, deoarece familia sa nu are suficienti bani. Ar fi nevoie de 10 mii de euro, iar sotia sa, ramasa cu doi copii, spune ca nu stie cum sa faca rost de ei. Barbatul in varsta de 36 de ani a suferit un accident vascular acum doua zile, a intrat in coma, iar ieri a fost deconectat de la aparate.

Publicat:12.07.2018, 14:03


Sotia barbatului decedat ne-a povestit ca a vorbit ultima data cu sotul sau luni dimineata. Acesta era angajat la o firma de constructii la Londra, insa de cateva zile era trimis intr-o deplasare de serviciu in Olanda. Cand a vazut spre seara ca acesta nu da nici un semn de viata, aceasta a batut alarma si a inceput sa-l caute. L-a gasit pe un coleg de munca de-al sotului sau care i-a dat vestea cumplita.

Cristina NECULCEA, SOTIA: “Am crezut ca poate ei nu au inteles corect, ma gandeam ca poate nu este chiar atat de grav. El a mers la munca, iar la pauza de masa a inceput sa-l doara capul. Dupa asta s-a simtit tot mai rau, baietii au chemat ambulanta. La spital i-au facut o interventie la creier si nu a fost reusita. Dupa asta l-au adus la Amsterdam.”

 Fara sa mai stea mult pe ganduri, femeia a zburat la Amsterdam, unde si-a gasit sotul in coma, iar medicii i-au spus ca nu mai pot face nimic pentru a-i salva viata. Ieri, acesta a fost deconectat de la aparate.

Cristina NECULCEA, SOTIA: “Eu nu stiu cum sa le explic copiilor. Ziua baietelului nostru este pe 24 iulie, el e mic si nu stie cand este ziua lui, el stie ca ziua lui este atunci cand vine tata. El trebuia sa vina de ziua lui acasa. Niciodata nu am crezut ca voi fi in aceasta situatie.”

 Dorin Neculcea muncea la Londra din 2015 in domeniul constructiilor si venea periodic acasa sa-si vada familia care este stabilita la Cimislia. Femeia, care a ramas cu doi copii mici, spune ca are nevoie de cel putin 10 mii de euro doar pentru transportarea corpului neinsufletit, bani pe care nu-i are.  

Cristina NECULCEA, SOTIA: “Nu ne-au spus suma concreta. Pe langa transportare avem de facut multe acte aici pe loc. Numai transportarea costa 2 euro kilometru. Se calculeaza drumul dus intors sunt 2500 de kilometri, deja sunt 5 mii de euro. Trebuie sa cumparam sicriu sigilat.”

 Reprezentanti ai ambasadei Moldovei la Amsterdam au contactat-o pe femeie si i-au dat asigurari ca o vor ajuta sa perfecteze actele necesare pentru repatrierea sotului sau decedat. Prietenii lui Dorin Neculcea de la Londra au facut un apel pe facebook catre cei care pot sa ajute financiar pentru a aduna banii necesari. Datele contului bancar pot fi gasite pe site-ul protv.md.