Aproape 12 milioane de lei urmeaza sa aloce Guvernul in acest an pentru reparatia si intretinerea Pensiunii din Holercani, acolo unde se odihnesc demnitarii de stat. Banii vor fi investiti pentru intretinerea curenta a pensiunii si pentru lucrari de reparatie, in pofida faptului ca pe parcursul ultimilor patru ani activitatea acesteia inregistreaza pierderi de milioane de lei, scrie ZdG.md

Publicat:23.05.2018, 11:35


Ministrul Finantelor, Octavian Armasu, a raspuns astazi, 22 mai, la sedinta Comisiei economie, buget si finante a Parlamentului la întrebarile deputatilor referitor la schimbarile propuse în Legea privind bugetul de stat pentru anul curent. Cele mai multe întrebari au fost generate de cresterea deficitului bugetului si majorarea capitalului social la întreprinderile de stat.

Subiectul privind alocarea a 11,95 milioane de lei pentru ÎS „Pensiunea din Holercani” a  fost abordat de liberal-democratul Grigore Cobzac si liberala Alina Zotea.

Cobzac a replicat ca a primit aviz negativ de la Guvern pentru proiectul sau de lege prin care propunerea privatizarea pensiunii respective, atunci când a prezentat date despre activitatea neprofitabila a acesteia. Totodata, Grigore Cobzac a declarat ca alocatiile de milioane de lei au loc în timp ce salariul medicilor a fost majorat doar cu 4,1%.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA.