SUA indeamna autoritatile din Moldova sa organize alegeri libere si corecte, iar presa sa fie impartiala si sa reflecte echidistant campania electorala.

Publicat:17.01.2019, 08:16

Potrivit unui comunicat de la Ambasada Statelor Unite ale Americii in Republica Moldova, oficialii americani indeamna autoritatile de la noi sa organizeze alegeri transparente si sa nu incalce drepturile alegatorilor. 

Autoritatile de la noi sunt incurajate sa ia exemplu de prioritatile si recomandarile institutiilor democratice din Europa, cum este OSCE.

SUA fac apel catre autoritatile de la noi, indemnandu-le sa se asigure ca inregistreaza in cursa candidati capabili pentru a participa la aceste alegeri, care vor respecta regulile campaniei.

Totodata, in comunicat se face apel catre mass-media, sa ofere spatiu, in mod egal, tuturor candidatilor si sa-i prezinte corect si echidistatnt, atat pe ei, cat si campania pe care o fac.

SUA si-a exprimat increderea ca toti candidatii care vor participa la parlamentare, au un singur scop: sa asigure un viitor democrat Republicii Moldova si cetatenilor sai.