Google+

“Sunt nevinovat!” Gheorghe Cretu va trebui sa plateasca peste un MILION de lei familiei lui Sorin Paciu - VIDEO

“Sunt nevinovat!” Gheorghe Cretu va trebui sa plateasca peste un MILION de lei familiei lui Sorin Paciu - VIDEO
Embed:

Fostul vicepresedinte al Curtii de Apel, Gheorghe Cretu, si-a aflat aseara sentinta de condamnare in dosarul “Padurea Domneasca.”

Acesta a fost gasit vinovat de lipsirea de viata prin imprudenta si vanat ilegal. Prin cumul de infractiuni, ex-judecatorul a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare, aplicandu-i-se o perioada de proba de 2 ani, si o amenda de 6 mii de lei. Daca o va plati in 72 de ore, aceasta se va reduce in jumatate.

 

Gheorghe Cretu va trebui sa plateasca si peste un milion de lei familiei lui Sorin Paciu, decedat in timpul vanatorii din decembrie 2012. Astfel, peste 400 de mii vor merge in contul sotiei si fiicei minore a victimei, iar alte 600 de mii – parintilor.

 

Totodata, fostul judecator va trebui sa plateasca din 25 decembrie, 2012 fiicei lui Sorin Paciu, in fiecare luna cate 1 500 de lei pana cand aceasta va implini 18 ani.

 

Gheorghe Cretu a declarat ca nu este de acord cu aceasta sentinta: “Decizia este ilegala, o voi contesta. Sunt nevinovat. Cand o sa vina timpul o sa invoc tot ce este necesar.”

 

Situatia este surprinzatoare. Unul condamnat, altii achitati.”, a spus procurorul referindu-se la Ion Lupu si alti 2 invinuiti care au fost declarati nevinovati. 


Sursa: protv
Citeste mai multe despre: judecatoria, Gheorghe cretu, Gheorghe cretu,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn