Google+

Suspectul de 17 ani, in cazul omorului minorei din Straseni, care a fugit in Romania, sta in Ungaria si asteapta sa fie extradat in RM. Detalii din dosar

Baiatul de 17 ani, suspectat in cazul omorului minorei de 14 ani din Straseni, care a fugit dupa tragedie in Romania este detinut in Ungaria si urmeaza sa fie extradat autoritatilor din Republica Moldova.

 

Suspectul de 17 ani a fost retinut acum o saptamana la frontiera dintre Romania si Ungaria.

 

Potrivit procurorului de caz, acum minorul este detinut in Ungaria si urmeaza sa fie extradat in Republica Moldova.

 

Procurorul sustine ca procedura de extradare presupune un proces mai lung, motiv pentru care suspectul inca nu a fost adus la Chisinau.

 

Cristina, adolescenta de 14 ani a disparut pe 25 noiembrie, dupa o plimbare in parc cu niste prieteni, iar in aceeasi zi ar fi fost ucisa de iubitul sau si amicii lui.

 

Autoritatile au indentificat 4 suspecti. Trei suspecti, toti minori, au fost retinuti. Doi dintre ei au primit mandate de arestare pentru 30 de zile, al treilea a fost eliberat intrucat are doar 13 ani, iar al patrulea a fost retinut la frontiera romano-ungara dupa ce a fost anuntat in cautare internationala.

 

Procurorii spun ca expertiza medico-legala a aratat ca fata de 14 ani a fost lovita in cap, de nenumarate ori, cu un obiect greu, iar in urma ranilor a murit.

 

Fata a fost inmormantata, sambata, 3 decembrie.

 

Tragedia s-a soldat si cu suspendari. Patru politisti de la Straseni au fost suspendati din functie pana cand se va stabili daca acestia si-au facut datoria.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn