Google+

Aproape 8 mii de moldoveni, fara internet mai bine de 24 de ore. Care este cauza preliminara a incendiului de la Starnet - VIDEO

Aproape 8 mii de moldoveni, fara internet mai bine de 24 de ore. Care este cauza preliminara a incendiului de la Starnet - VIDEO
Embed:

Aproape 8000 de clienti, persoane fizice si firme, au ramas fara internet dupa incendiul de ieri la unul dintre cele doua noduri de distributie ale companiei StarNet. Cel mai afectat a fost sectorul Centru al capitalei. Pana la sfarsitul zilei, reprezentantii StarNet, promit ca toata lemea va avea internet.

 

 

Tehnicienii au lucrat toata noaptea pentru a lichida consecintele incendiului produs la unul dintre cele doua noduri de distributie, instalate in spatele liceului Spiru Haret. Au ars cablurile si echipamentele de comunicatie. 

 

Anton LEVINSCHI, INGINER:  “Toate echipamentele, plus cablul optic si acum restabilim corul 1. Se vor schimba absolut toate echipamentele si se vor restabili toate retelele.“ 

 

Fara internet in biblioteci nu au putut fi rasfoite nici cartile. La Biblioteca Nationala, volumele aparute in ultimii 20 de ani sunt accesibile, doar folosind catalogul electronic.

 

Aliona MUNTEAN, DIRECTOR-ADJUNCT, BIBLIOTECA NATIONALA: “Este saptamana accesului liber la informatie, astazi am avut un seminar legat de acest eveniment. Seminarul va avea loc dar e un pic ciudat. Vorbim de accesul liber la informatie si informatia nu va putea fi accesata.”

 

Fara internet au ramas si elevii de la liceul Spiru-Haret, insa profesorii spun ca supravietuiesc si fara el. Orele au decurs ca de obicei, iar uneori au mai apelat la telefonul mobil.

 

Inga GURMEZ, PROFESOARA: “Este posibil sa lucram si fara internet deoarece dupa programul cu clasele a 10-a, lucram in limbajul PASCAL. Avem PASCAL si pe telefon.”

 

Aproape 8 mii de clienti Starnet au ramas fara internet mai bine de 24 de ore, ceea ce constitutie 20 la suta din numarul total. 

 

Alexandru MACHEDON, FONDATOR COMPANIA “STARNET”: “Au fost afectati utilizatorii din sectorul Centru. Albisoara, Ismail, Stefan cel Mare, pana la Telecentru si cateva regiuni din Republica Moldova. Echipele noastre au restabilit tot. Este foarte straniu pentru ca sistemul electric este certificat. Am discutat cu inginerii, ei nu inteleg de ce ar putea sa se intample acest caz.”

 

Reprezentantii StarNet spun ca prejudiciile companiei se ridica la peste 7 milioane de lei. Preliminar, potrivit pompierilor incendiul a fost provocat de un  scurt-circuit. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn