Google+

Termoelectrica solicita CMC sa-i plateasca o datorie de 650 de milioane de lei, acumulata inclusiv din cauza rau-platnicilor - VIDEO

Termoelectrica solicita CMC sa-i plateasca o datorie de 650 de milioane de lei, acumulata inclusiv din cauza rau-platnicilor - VIDEO
Embed:

Termoelectrica solicita Consiliului Municipal sa-i plateasca o datorie de 650 de milioane de lei, acumulata inclusiv din cauza rau-platnicilor, din 2007 pana acum. Consilierii au cerut ragaz pentru examinarea cererii, in timp ce furnizorul de caldura spune ca ar putea da in judecata CMC-ul daca nu reactioneaza in timp si nu stinge datoria acumulata la seluri.


Datoria de 650 de milioane de lei s-ar fi acumulat din 2007 pana acum. 220 de milioane de lei sunt facturile neachitate de locatari, iar restul - 430 de milioane – suma acumulata din cauza diferentei dintre datele declarate de oameni la apa calda si cele inregistrate de contorul intreprinderii Termoelectrica. 

 

Petru GONTEA, SEF DIRECTIA LOCATIV COMUNALA, CHISINAU: “Avem contor care masoara agent termic la incalzire, dar la apa calda nu este. De asta, de aici, calculand volumul de apa nerepartizat, contorul citind fiecare grup de casa, la fiecare raion, contorul a ajuns la suma data.”

 

 Termoeletrica sustine ca datoria nu ar putea afecta inceperea sezonului de incalzire deocamdata, insa consiliul municipal s-ar putea trezi in judecata, daca banii nu ajung la ei.

 

Veaceslav ENI, DIRECTOR Î.M. “TERMOELECTRICA”: “Selurile au format aceasta datorie tot din indiferenta intreprinderilor municipale tot impreuna cu directia locativ-comunala. Poate sa raspunda prorietarul acestor intreprinderi municipale. - Si proprietarul se face CMC-ul? - Corect.”

 

 Prin urmare, seful directiei locativ-comunale sustine ca solutia ar fi ca CMC-ul sa isi asume plata.

 

Vasile PETREA, CONSILIER LIBERAL: “Nu are Consiliul Municipal nimic cu structura asta de guvern. Si sa isi faca datoria fata de cetateni.”

 

 Petru BURDUJA, CONSILIER SOCIALIST: “Intreprinderile municipale de gestionare a fondurilor locative sunt impotente. Ele nu fac nimic astazi, nu ingrijesc ograzile, nu inspecteaza subsolurile caselor. Si faptul ca spun ca o sa fie totul bine in iarna eu nu cred.”

 

 Solicitarea Termoelectricii ar urma sa fie examinata in zilele urmatoare. In Chisinau sunt peste 3300 de cladiri, dintre care, mai putin de jumatate sunt conectate la agentul termic.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn