Google+

Tineri de la ODIP, cu un sicriu in fata Presedintiei. Au venit sa-i transmita un mesaj lui Igor Dodon: "Seful statului, vanzatorul de morminte" - GALERIE FOTO/VIDEO

Tineri de la ODIP, cu un sicriu in fata Presedintiei. Au venit sa-i transmita un mesaj lui Igor Dodon: "Seful statului, vanzatorul de morminte" - GALERIE FOTO/VIDEO
Embed:

Un sicriu a aparut astazi in fata Presedintiei. Acesta a fost adus acolo de reprezentantii miscarii unioniste ODIP. In felul acesta, tinerii au vrut sa-i aminteasca sefului statului ca el ar fi vandut Cimitirul Eroilor Romani pe cand era Ministru al Economiei. Purtatorul de cuvant al Presedintelui nu a vrut sa comenteze protestul.

 

Cu pancarte in maini si cu sicriul lasat la poarta Presedintiei, tinerii au venit sa-i ceara socoteala sefului statului. 

 

“Acest sicriu simbolizeaza faptul ca noi unionistii suferim ca cimitirul este distrus, nu putem sa depunem flori, aceiasi soarta dorim si nepresedintelui, cand v-a fi inmormantat, mormantul lui sa fie calcat in picioare.” 

 

“Cine a ajuns in fruntea noastra un Dodon un tradator al natiunii noastre, poporul moldovean arata ca ei is inca in epoca primitiva, nici mandrie nici demnitate. El nu e presedinte pentru mine, e copilu lui Iuda.”

 

Manifestantii asteapta ca Igor Dodon sa vina cu o explicatie sau cu o solutie.

 

“Asteptam ca totusi sa se gandeasca si din fondul lui personal sa recupereze cimitirul.”

 

Membrii ODIP spun ca timp de sapte luni ar fi obtinut niste acte care ar confirma ca Igor Dodon a semnat vanzarea cimitirului pe cand detinea functia de ministru al Economiei.

 

Vlad BILETCHI, PRESEDINTE ODIP: “Pe 24 octombrie dupa vanzarea acestui lot de pamant DODON impreuna cu Tarlev si Pop, aloca din fondul de rezerva 2 milioane de lei pentru demolarea imobilului din Decebal 17.Cum se numeste asta, cand statul demoleaza cladirea pe un teren privat, nu se numeste oare trafic de influienta, nu se numeste oare corupere pasiva, nu se numeste oare cheltuirea banului public intr-un mod nejustificat.”

 

Membrii ODIP, sustin ca vor depune si o plangere la Procuratura Generala, impotriva deciziei lui Igor Dodon din anul 2007 de a instraina terenul Cimitriului Eroilor Romani din Capitala. Igor Dodon se afla acum intr-o vizita oficiala la Moscova, iar purtatorul sau de cuvant Maxim Lebedinschi sustine ca se afla intr-o sedinta in timpul manifestatiei de la Presedintie si ca o sa vina cu o reactie mai tarziu.

 

 

 

 

 

 

Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn