Google+

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri, 5 partide ar ajunge in Parlament: PSRM, PN, PPDA, PPEM si PD, iar liberalii si comunistii ar fi la limita pragului - VIDEO

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri, 5 partide ar ajunge in Parlament: PSRM, PN, PPDA, PPEM si PD, iar liberalii si comunistii ar fi la limita pragului - VIDEO
Embed:

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri legislative, cinci partide ar ajunge in Parlament. Este vorba de PSRM, Partidul Nostru, Partidul Platforma Demnitate si Adevar, Partidul Popular European si Partidul Democrat. Liberalii si comunistii ar fi la limita pragului de accedere in Parlament. Este rezultatul unui sondaj prezentat astazi de Asociatia Sociologilor si Demografilor. In acelasi timp, politicianul care i-a impresionat cel mai mult pe moldoveni, anul trecut, a fost Vlad Filat.

 

Sondajul, realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor, arata ca 60 la suta din respondenti vor alegeri anticipate. Totusi, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, doar 43 la suta din populatie ar participa la scrutin, fiind inregistrata o scadere semnificativa a intentiei de vot. In Parlament ar accede 5 partide.

PSRM – 16,9%

PN – 14,8% 

PPDA – 9,1%

PPEM – 6,5%

PD – 6,3%


„Pe primul loc s-ar situa socialistii cu aproape 17 la suta, urmat de Partidul Nostru cu 14,8 la suta, putin peste 9 la suta ar obtine Partidul Demnitate si Adevar. Cu peste 6 la suta ar intra in parlament Partidul Popular European si democratii.” 


Liberalii si comunistii ar fi la limita, scorul lor fiiind de peste 5 la suta. La capitolul incredere in politicieni,

Igor Dodon – 15,2 %

Renato Usatii -14,9%

Maia Sandu – 9,4 %

Andrei Nastase – 8,0%

Iurie Leanca – 7,4 %


„Igor Dodon deschide topul, cu putin peste 15 la suta, urmat de Renato Usatii cu 14,9 la suta. Maia Sandu este in prefeintele a 9,4 la suta din respondenti. In top 5 politicieni ar intra si liderul Platformei DA, Andrei Nastase, dar si fostul premier Iurie Leanca.”


40 la suta din respondenti au spus ca nu au incredere in nimeni. Potrivit studiului, Dodon ar fi favorit si intr-o eventuala cursa prezidentiala, daca seful statului ar fi ales direct. 


Igor Dodon – 17%

Renato Usatii- 16,4%

Maia Sandu – 8%

Vladimir Voronin – 7,7%

Iurie Leanca- 7,1%


„Acesta ar fi urmat de primarul de  Balti, cu 16,4 la suta si de Maia Sandu cu 8 procente. Pe Vladimir Voronin il vad presedinte 7,7 la suta, iar pe Iurie Leanca 7,1 procente.”


Totodata, Vlad Filat este politicianul care a impresionat cel mai mult moldovenii in anul 2015, arestarea lui avand mare impact. Furtul miliardului si protestele din centrul capitalei au fost evenimentele anului trecut. Sondajul a fost realizat de Asociatia sociologilor si demografilor in perioada 8-16 ianuarie, pe un esantion de aproape 1200 de persoane. Marja de eroare este de 2,8 la suta.

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn