Ninsoarea a dat peste cap traficul aerian, dar si cel rutier. Pe aeroportul Chisinau mai multe curse au fost anulate se retin la sol, iar altele vor ateriza cu intarziere, din cauza ninsorii. Totodata microbuzele si autobuzele din sudul si nordul tarii au ajuns la Chisinau mai greu, iar altele cum ar fi cele de la Rabnita si Camenca nici nu s-au pornit. Au fost anulate si unele curse spre Romania si Ucraina.

Publicat:18.01.2018, 08:02

Soferii, care au ajuns astazi dimineata la Chisinau din nordul tarii spun ca au mers mai mult decat de obicei. Desi s-au echipat corespunzator, din cauza drumurilor necuratate au inaintat cu greu. 

„Venim de la Drochia si e foarte greu de mers, nu se curata, eu de la ora 3 sunt pornit si este imposibil de mers. E inzapezit si e numai un drum daca se intalnesc doua masini nu ai unde s-a te feresti.”

„Cam greu ! s-a curatit drumul, da e greu de la rascrucea Sorocii, Putini pasageri, am  trei oameni.”

 Un microbuz cu pasageri pornit spre Chisinau de la un sanatariu din Ucraina asa si nu a  mai ajuns. In regiunea Orasului Sergheivca s-a intamplat un accident iar 8 persoane au fost transportate de urgenta la spital cu ambulanta. Ceilalti pasageri au fost preluati de alt microbuz si adusi in capitala. 

“Din cate stiu microbuzul s-a intors pe acoperis. Cei grav raniti au fost luati si au fost ineternati, 8 oameni.”

 Si soferii care au venit din sud spun ca au avut un drum dificil

”Eu am iesit cu dorojniku. A mers cu lopata a zvarlit cu nisip, mai incet asa ce sa facem.”

”Cu 40 la ora. Mai ales pe dealuri, mai ales pe dealurile cel mai tare naruieste de pe dealuri.”

 Din cauza drumului inzapezit mai multe curse spre Ucraina si Romania au fost amanate.  Unii pasageri care nu sunt din Chisinau spun ca nici nu stiu unde vor inopta.

Vladimir COVALCIUC, SOFER: „Azi nu plecam ca e timp defavorbil afara si am anulat cursa.”

„Biletele au fost cumparate cu 3 zile in urma si am venit la Drochia sa ma duc la Covasna la fata si nepotita. Nu-i ruta o zis ca o sa fie la noua daca nu voi dormi aici.”

”Merg la Ucraina dar inca nu am cu ce ma duce.”

 Ninsoarea a dat peste cap si traficul pe aeroportul Chisinau. Invalmaseala mare si oamenii iritati la culme, pentru ca au fost nevoiti sa se intoarca din drum. Sergiu Romanov isi astepta parintii sa vina sa-l ia de la aeroport. Dimineata la ora 5 trebuia sa decoleze spre Londra pentru ca maine deja  sa fie la munca. A fost neovit sa mai zaboveasca acasa la Chisinau.

Serghei ROMANOV:Noua ne-au spus ca toate cursele au fost anulate pentru astazi. Dar la ora 2 a fost o cursa directa spre Londra.Ne-au propus si o cursa  nu doar pe maine ci si peste o saptamana’'

 Zeci de pasageri care de dimineata urmau sa zboare spre Londra cu escala la Kiev au asteptat mai mult de jumatate de zi in speranta ca vor decola. Spun ca s-au imbarcat in avion, dar ulterior au fost rugati sa coboare.

„Dimineata ne-au spus ca plecam la 12 apoi la unu,  acum ne-au zis sa schimbam biletele.”

 Nimeni nu ne-a dat nicio explecatie stam aici de la ora cinci. Eu acolo locuiesc de ani de zile si avem programari care nu le putem.”

„De dimineata, suntem obositi.”

 Dupa amiaza pasagerilor li s-a spus ca astazi nu vor mai zbura spre Londra si ca cel mai probabil vor decola maine. Zborul spre Venetia a fost amanat pe duminica.

„Pe cand vi l-a schimbat. Pe maine la orele 13.”

"Da, mi la schimbat si cand zburati? - Duminica cu Venetia Treviso.”

„Au zis ca nu mai sunt bilete disponibile, pe 21, 22 sunt cursele cele mai apropiate.” 

 Si pasagerii care au zburat spre Moscova au fost nevoiti sa astepte ore in sir.

„Ne-au trimis un mesaj si au spus ca se anuleaza pentru ora. Apoi au spus fie pentru ora 8 sau maine. Noi am venit de foarte departe. Nu stiu ce vom face.” 

 Mai multe aeronave s-au retinut astazi, iar  patru curse au fost anulate, e vorba despre Chisinau- Berlin, Chisinau- Viena. Chisinau- Bucuresti si Chisinau Londra cu escala la Kiev.