Google+

Tragedie in incinta Teatrului de Opera si Balet "Maria Biesu" din capitala. Un muncitor a cazut de pe scena si a murit - VIDEO

Tragedie in incinta Teatrului de Opera si Balet "Maria Biesu" din capitala. Un muncitor a cazut de pe scena si a murit - VIDEO
Embed:

Un angajat al Teatrului de Opera si Balet din capitala a murit aseara dupa ce ar fi cazut de pe scena. Accidentul s-a produs ieri dupa-amiaza, iar corpul sau a fost gasit cateva ore mai tarziu. Colegii barbatului spun ca nu inteleg ce anume s-a intamplat si ca in acel moment el era singur in incapere.

 

Barbatul in varsta de 70 de ani, gasit fara suflare aseara in sala Teatrului de Opera si Balet “Maria Biesu” era seful sectiei  Securitate si Sanatate Publica din institutie. Detinea de vreo doi ani aceasta functie.

 

Angajatii de la opera nu-si pot explica felul in care s-a produs accidentul. Ei sustin ca omul cunostea bine scena si stia ca dupa linia rosie nu are voie sa calce.

 

Mihail BENCHECI, SPECIALIST SECURITATE, TNOB “MARIA BIESU”:Din imaginile pe care le-am privit a mers in gol, deci a mers in gol fara sa se uite in partea de jos. Pentru ca intre partea scenica si sala de spectatori este orchestra, iar pana la orchestra se afla linie rosie care avertizeaza.”

 

 Luni la teatru nu este zi de lucru, spun angajatii, vin doar cei din administratie. Asa ca in momentul accidentului, barbatul ar fi fost singur pe scena. 

 

Mihail BENCHECI, SPECIALIST SECURITATE, TNOB “MARIA BIESU”:El in momentul respectiv nu avea o activitate care trebuia ceea ce tine de controlul supraveghere, pe partea scenica in ziua data nu s-au efectuat lucrari.”

 

 Ministerul Culturii a anuntat ca a deschis o ancheta interna dupa ce a aflat vestea. 

 

Andrei CHISTOL, SECRETAR DE STAT, MINISTERUL CULTURII: Monitorizam toata activitatea teatrelor, si sigur om depune toate eforturile ca toate conditiile de securitatea muncii sa fie respectate si respectiv asigurate in institutiilor noastre.”

 

 Inspectoratul de Stat al Muncii investigheaza cazul. Specialistii spun ca vor stabili cine se face vinovat de nerespectarea normelor de securitate. Ei spun ca momentul a fost surprins de camerele de supraveghere, dar acestea nu vor fi publicate in perioada anchetei. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn