Google+

Trump, cel mai prost platit lider al lumii. Cati bani castiga Timofti, Iohannis, Putin sau Merkel?

Noul presedinte al SUA, Donald Trump, refuza salariul de presedinte. El urma sa primeasca 400.000 de dolari/an. Recent, Trump a spus ca va accepta sa incaseze anual doar un dolar, aceasta fiind suma minima pe care acesta o poate primi pentru functia asumata.

 

Astfel, miliardarul american devine cel mai prost platit lider al lumii. In Romania, Klaus Iohannis castiga aproximativ 3.700 de dolari in fiecare luna, scrie evz.ro

 

La un calcul simplu, presedintele roman Iohannis castiga aproximativ 43.000 de dolari/an, de zece ori mai putin decat ar fi luat Trump in America.

 

In lume, presedintele nostru se claseaza printre cei mai prost salarizati lideri, presedintele incaseaza lunar un salariu de aproape 13 de mii de lei, la aceasta suma se adauga 20 la suta pentru secretul functiei si 15 procente ajutor material. In plus diurne de deplasare de cateva mii de lei, dar si premiii de sarbatori. In total s-ar aduna peste 200 de mii de lei anual.

 

Daca este sa ne raportam la tarile vecine, totusi este unul din cele mai mici castiguri. Totodata, cat este in functie presedintele este asigurat cu locuinta de serviciu in care sa stea impreuna cu familia.  

 

Cei care castiga sume frumoase din pozitiile de lideri ai lumii sunt destul de multi. In Germania, Angela Merkel castiga 250.000/an.

 

Unii din cei mai temuti lideri din Europa, Vladimir Putin, castiga 135.000 de dolari/an.Tot in topul celor mai bine remunerati lideri se afla si presedintele Frantei, Holand Francois, cu 202.270 dolari/an.

 

David Cameron, prim ministru UK, ajunge la un venit anual de peste 207.000.

 

La polul opus, cei mai prost platiti lideri din lume sunt in China, Bangladesh, Bulgaria si Pakistan. 

 

Rosen Plevneliev, Bulgaria, ajunge la 35.000 de dolari pe an.

 

Syed Mamnoon Hussain, castiga intr-un an doar cu putin peste 9000 de dolari.

 

Prim ministrul bulgar, Plamen Oresharski, ajunge la un venit de 27.000 de dolari.

 

Xi Jinping, presedinte China, nu depaseste anual 21.000 de dolari.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn