Un detinut de la penitenciarul Pruncul s-a stins la spital. Potrivit oamenilor legii, pe cadavrul barbatului in varsta de 66 de ani, nu au fost gasite urme de moarte violenta.

Publicat:31.10.2018, 07:19

Comunicatul emis de ANP:

În seara zilei de ieri, 30 octombrie curent, aproximativ la ora 19.00, la Spitalul Polivalent Novamed din mun.Chisinau a decedat un detinut din Penitenciarul nr.16-Pruncul, fara semne de violenta.


Barbatul, în vârsta de 66 de ani, condamnat la 8 ani privatiune de libertate, se afla la evidenta medicala cu patologie cardiaca acuta si urma tratament în institutia de detentie din Pruncul, începând cu 12 octombrie 2018.


În urma agravarii starii de sanatate, imediat a fost solicitat serviciul 112, iar pacientul a fost internat în spitalul mentionat, pentru acordarea asistentei medicale specializate.


În pofida interventiilor medicilor si a manevrelor de resuscitare, detinutul a decedat, suportând o urgenta medicala majora incompatibila cu viata.
Despre deces, au fost informate organele procuraturii, Inspectoratul de politie Buiucani, Oficiul Avocatului Poporului si rudele detinutului.
Administratia Nationala a Penitenciarelor exprima condoleante rudelor apropiate.