Google+

S-a apropiat de politistii de frontiera si le-a spus ca arunca in aer Aeroportul din Chisinau. Barbatul a fost imediat incatusat - ce il nemultumise pe individ

Un tanar a fost retinut si este cercetat penal dupa o amenintare cu atact terorist pe Aeroportul International Chisinau.

 

Tanar de 23 de ani a fost retinut ieri pentru 72 de ore, pe aeroportul Chisinau dupa ce a amenintat ca arunca in aer aeroportul.

 

Potrivit politiei de frontiera, in jurul orei 11:00, la biroul de informaţii din incinta Aeroportului s-a apropiat un barbat care a spus că revenise de curând din Republica Cecenia şi ar solicita o întrevedere cu Administraţia Aeroportului Internaţional Chişinău. Fiind întrebat despre scopul solicitării, bărbatul nu a putut oferi un răspuns clar, dar a amenintat ca daca nu va fi ascultat, va arunca in aer Aeroportul. În consecinta, individul a fost reţinut. 

 

Ulterior s-a stabilit ca bărbatul de 23 de ani este cetăţean al Republicii Moldova, originar din raionul Ştefan Vodă, iar anterior a fost condamnat pentru huliganism. Mai mult, acesta se află la evidenţa Dispensarului Narcologic Republican.

 

Tânărul a fost reţinut pentru 72 ore, iar în conformitate cu art. 281 CP al RM pentru „comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism” , riscă închisoare de până la 2 ani.

 

Cazul este cercetat de către ofiţerii de urmărire penală din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn