Google+

Un sofer nu-si poate recupera cheltuielile pentru repararea masinii accidentate, chiar daca avea asigurarea Casco activa

Un sofer nu poate sa-si recupereze cheltuielile suportate pentru repararea masinii accidentate, chiar daca avea incheiat un contract de asigurare facultativa ”Auto Casco”, care era inca activa in momentul producerii accidentului, scrie bizlaw.md.

 

Conform deciziei instanţei de judecată, automobilul de model ”Cadillac Escalade”, care era asigurat, a fost parcat în preajma unui centru comercial din Chişinău. Ulterior, şoferul a depistat că oglinda retrovizorie din partea dreaptă a maşinei fost deteriorată. Incidentul a fost raportat la Inspectoratul de Poliţie, însă oamenii legii nu au reuşit să stabilească persoanele vinovate.

 

După efectuarea lucrărilor de reparare, persoana s-a adresat companiei de asigurări pentru a-şi recupera cheltuielile suportate. Şi anume, a cerut suma de 11.799 de lei. Asiguratorul i-a refuzat, însă, achitarea despăgubirii de asigurare din cauza neefectuării reviziei tehnice a mijlocului de transport în modul stabilit. Prin urmare, disputa a ajuns să fie soluţionată în instanţa de judecată.

 

Examinând dosarul, prima instanţă, cât şi Curtea de apel, au respins cererea de chemare în judecată. Ulterior, Curtea Supremă de Justiţie a decis, însă, restituirea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel Chişinău în alt complet de judecată.

 

Soferul a indicat în cererea de recurs că expirarea reviziei tehnice nu are nicio legătură cauzală cu condiţiile contractului, pe motiv că a avut loc deteriorarea oglinzii retrovizoare din partea dreapta şi anume mecanismul acesteia – fapt ce nu a avut loc în urma unui accident rutier sau din vina asiguratului. Totuşi, Curtea de Apel a respins, şi a doua oară, solicitarea acestuia de a-şi recupera banii.


CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE BIZLAW.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn