Google+

Un tanar de 23 de ani din Israel, retinut la Chisinau de ofiterii CNA, pentru trafic de influenta. Ce i-a promis unei studente de la Medicina in schimbul unei sume de bani

Un tanar de 23 de ani din Israel a fost retinut la Chisinau de ofiterii CNA pentru trafic de influenta. Individul a luat cinci mii de euro de la o studenta exmatriculata de la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie "Nicolae Testemitanu" si i-a promis ca in schimbul acestei sume ii va lichida toate restantele si o va restabili in anul 3 de studii.

 

Comunicatul emis de CNA:


Un cetăţean al Israelului a fost reţinut de ofiţerii şi procurorii anticorupţie în după-amiaza zilei de ieri, după ce a fost prins în flagrant delict cu 5000 de euro mită. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit de trafic de influenţă.

 

Potrivit datelor anchetei, începând cu 30 august 2018 şi până în prezent, bănuitul ar fi pretins 8000 de euro pentru a restabili la studii o studentă exmatriculată de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Acesta ar fi dat asigurări că are influenţă asupra persoanelor publice din cadrul instituţiei de învăţământ şi că le poate determina să-i lichideze fetei restanţele din sesiunea de vară şi s-o restabilească în anul 3 de studii.
Pentru că nu s-a ţinut de promisiune, tânărul israelian a fost denunţat la CNA. În baza denunţului, ofiţerii şi procurorii anticorupţie au iniţiat o cauză penală pentru trafic de influenţă. În scurt timp, bărbatul a fost reţinut în flagrant delict în momentul primirii a 5000 de euro.În prezent, el se află în custodia CNA pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 150 000 de lei.Urmărirea penală este condusă de Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie.  


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn