Un tanar de 23 de ani din Israel a fost retinut la Chisinau de ofiterii CNA pentru trafic de influenta. Individul a luat cinci mii de euro de la o studenta exmatriculata de la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie "Nicolae Testemitanu" si i-a promis ca in schimbul acestei sume ii va lichida toate restantele si o va restabili in anul 3 de studii.

Publicat:13.09.2018, 06:22

Comunicatul emis de CNA:


Un cetatean al Israelului a fost retinut de ofiterii si procurorii anticoruptie în dupa-amiaza zilei de ieri, dupa ce a fost prins în flagrant delict cu 5000 de euro mita. Tânarul în vârsta de 23 de ani este banuit de trafic de influenta.

Potrivit datelor anchetei, începând cu 30 august 2018 si pâna în prezent, banuitul ar fi pretins 8000 de euro pentru a restabili la studii o studenta exmatriculata de la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu”. Acesta ar fi dat asigurari ca are influenta asupra persoanelor publice din cadrul institutiei de învatamânt si ca le poate determina sa-i lichideze fetei restantele din sesiunea de vara si s-o restabileasca în anul 3 de studii.
Pentru ca nu s-a tinut de promisiune, tânarul israelian a fost denuntat la CNA. În baza denuntului, ofiterii si procurorii anticoruptie au initiat o cauza penala pentru trafic de influenta. În scurt timp, barbatul a fost retinut în flagrant delict în momentul primirii a 5000 de euro.În prezent, el se afla în custodia CNA pentru 72 de ore, iar daca va fi gasit vinovat, risca pâna la 6 ani de închisoare sau amenda de pâna la 150 000 de lei.Urmarirea penala este condusa de Oficiul Nord al Procuraturii Anticoruptie.