Dorin Chirtoaca va afla maine daca va fi inregistrat sau nu in cursa electorala pentru referendumul de demeterea sa. Desi astazi Consiliul Electoral de Circumscriptie urma sa ia o decizie, sedinta a fost amanata pentru ca nu ar fi primit raspunsul de la CEC, cum sa procedeze in acest caz.

Publicat:18.10.2017, 12:55

Vitalie MIRON, VICEPRESEDINTE CONSILIUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPTIE: “O data cu parvenirea unui raspuns de la CEC urmeaza sa ne intrunim intr-o sedinta extraordinara.”

 Desi astazi presedintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Rusu a declarat pentru Pro TV, ca in raspunsul sau CEC-ul a scris ca membrii Consiliului Electoral de Circumscriptie sunt cei care urmeaza sa decida daca sa-l inregistreze pe Dorin Chirtoaca la referendumul pentru demiterea sa.

Consiliul Electoral de Circumscriptie sustine insa ca deocamdata nu a primit niciun document de la CEC, asa ca sedinta a fost amanata pentru maine. Liberalii spera ca in cazul in care Dorin Chirtoaca va fi inregistrat in cursa electorala, atunci primarul suspendat va fi eliberat din arest la domiciuliu pentru a-si face campanie.

Pana acum s-au inregistrat doar socialistii. Referendumul va avea loc pe 19 noiembrie si vor fi deschise 301 sectii de votare. PD, PLDM, PUN si PPDA si-au indemnat sustinatorii sa nu participe. Dorin Chirtoaca a fost retinut la 25 mai in dosarul parcarilor cu plata, acuzat de trafic de influenta si corupere pasiva. El se declara nevinovat.